Doğayı koruyacak dayanışma sağlayacak
Yozgat’ta okul, üniversite, yurt, cami gibi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu 26 noktaya giyecek kumbarası yerleştirilecek. Buralarda toplanan kıyafet, ayakkabı gibi ürünler aracı bir firma vasıyasıyla ekonomiye kazandırılacak ve muhtaç vatandaşlara ulaştırılacak.
Yozgat’ta 26 noktaya giysi kumbarası yerleştirilecek. Okul, üniversite, yurt, cami ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalara yerleştirilen kumbaralar aracılığıyla toplanan kıyafet, ayakkabı gibi ürünler geri dönüşüm yolu ile tekrardan ekonomiye kazandırılacak. Kıyafetler temizlenip, tamir ve bakımı yapıldıktan sonra ambalajlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Proje hem doğayı koruyacak, hem de vatandaşlar arasında dayanışmayı sağlayacak.
“BURSA’YA
GÖNDERİLECEK”
Bakanlık tarafından belirlen firma aracılığıyla eşyaların geri dönüşüm aracılığıyla kazandırılacağını aktaran Ömer Duyar;
“Yozgat’ta toplanan ürünler, ilgili firma aracılığıyla Bursa’da temizlenip, tamir ve bakımı yapıldıktan sonra tekrardan poşetlenerek Yozgat’a gönderilecek. Bu ürünler burada Belediye ve Muhtarlar tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak” ifadelerini kullandı.
“İHTİYACA GÖRE
ARTIRILACAK”
26 tane kumbaranın geldiğini dile getiren Ömer Duyar;
“Bu rakam 90’a ulaşacak. Bu gelen kumbaralar okul, cami, yurt, üniversite ve halkın yoğun olarak kullandığı noktalara yerleştirilecek. Önce yerlerini tespit edeceğiz. Daha sonra kumbaranın dağıtımına başlayacağız. Talep oldukça kumbaraların sayısını arttıracağız” diye konuştu.
“MUHTARLAR KATKI SUNACAK”
Projeye muhtarları ve cami din görevlilerinde katkı sunacağını ifade eden Ömer Duyar, “Özellikle projenin duyurulması ve ihtiyaç sahiplerine ulaşılmasında en büyük destekçimiz muhtarlar ve din görevlileri olacak. Bulundukları mahalleyi en iyi tanıyan ve bilen onlar. İhtiyaç sahiplerine onlar aracılığıyla ulaşmış olacağız” şeklinde konuştu.
“HALKIMIZ SAHİP ÇIKSIN”
Vatandaşlardan giysi kumbaralarına sahip çıkılmasını isteyen Ömer Duyar, “Kullanılmış bütün ürünleri vatandaşlarımız bu kumbaralara atabilirler. Ayakkabı, deri mont, deri çanta, bütün kıyafet ürünleri gibi. Bizim burada vatandaştan tek istediğimiz ıslak, yanıcı madde ve evsel çöp atmamaları, aynı zamanda da bu kutulara sahip çıkmaları” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.