Altın 6374.49 %0.49
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4344 %0.04
Euro 53.4418 %-0.35
Sterlin 61.4755 %0

'Dünya düşüncesi ile ifade edilemez'

'Dünya düşüncesi ile ifade edilemez'

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu Yozgat’ta düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Nedim Elmalı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Teğmen İzzet Göreli, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrencilerin şiir okumasının ardından protokol üyeleri Yozgat Şehit Alileri Derneğini ziyaret etti.
“DÜNYA DÜŞÜNCESİ
İLE İFADE EDİLEMEZ”
Vali Kemal Yurtnaç, toplum olarak şehit ve gazilere sahip çıkacaklarını söyledi.
Yurtnaç, “Her zaman Yozgatlı şehit ve gazi ailelerinin yanındadır. Toplum da ayrı bir yerleri vardır. Bizlerde elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Şehit ailelerinin ve gazilerimizin rahat edeceği, mutlu olacağı ortamı sağlamak için hep birlikte çalışıyoruz. Katlandıkları zorluklar dünya düşüncesi ile söylenemez, ifade edilemez. Nihayetinde tabi Cenabı Hakkın takdiridir. Biz kullar olarak buna itaat etmek, kabul etmek durumundayız. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Hayatta kalan gazilerimize sağlıklı, sıhhatli günler diliyorum” dedi.
“FEDA ETMEYE
HAZIRIZ”
19 Eylül Gaziler Gününde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Teğmen İzzet Göreli yaptı. Görenli, ulusal değerlere yapılan saldırılara karşı her zaman kanlarını ve canlarını feda etmeye hazır olduklarını ifade etti.
Göreli, “Türk milleti, Anadolu’da, Kıbrıs’ta, Kore’de daha nice topraklarda canlarını hiçe sayarak, vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde bir çok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk milletinin her ferdi sürdüğü hayatın geçmişte edilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek, onu bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları övünerek anlatmaktadır. Dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanı birliği ve bölünmezliğine, ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlarmış, gazi ise onurlanmış askerdir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.