Altın 6409.42 %1.04
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4351 %0.04
Euro 53.4671 %-0.32
Sterlin 61.5518 %0.12

Dünya Yozgatlıları Yozgat Çamlık TV’de buluştu

Dünya Yozgatlıları Yozgat Çamlık TV’de buluştu

‘Nerde bir Yozgatlı varsa biz oradayız’ düsturu ile yola çıkan Çamlık TV, bu kez Dünya Yozgatlılar Konfederasyonunu konuk etti. Tarık Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu Yozgat Gündemi Programına konuk olan DUYKON Genel Başkanı Serhat Baran ve konfederasyon üyeleri, faaliyetlerini anlattı.

‘Nerde bir Yozgatlı varsa biz oradayız’ düsturu ile yola çıkan Çamlık TV, bu kez Dünya Yozgatlılar Konfederasyonunu konuk etti. Tarık Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu Yozgat Gündemi Programına konuk olan DUYKON Genel Başkanı Serhat Baran ve konfederasyon üyeleri, faaliyetlerini anlattı.

DUYKON Genel Başkanı Serhat Baran DUYKON’un 1998 yılına kadar uzanan bir geçmişi olduğunu anımsattı.

GÜÇLÜ STK GÜÇLÜ YOZGAT

Güçlü sivil toplum kuruluşunun Yozgat’ı daha iyi temsil edeceğini anlatan Baran, “Neden Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu onu açıklamak gerekirse Dünyada Yozgatlılarımızın sayısı çok fazla, her bölgede, her ülkede insanlarımız var. Bu insanları hem memlekete fayda sağlamak için hem de kültürümüzü, örfümüzü, adetlerimizi ve ananelerimizi yaşatmak için bir araya getirdik. Gelecek dönem başka bir başkanımıza devredeceğiz, bu yüzden bu dönemi elimizden geldiğince verimli şekilde geçirmeye çalışıyoruz. Geçen aylarda biliyorsunuz bot-mont kampanyamız oldu. Avrupa’daki Federasyon başkanlarımızın desteği ile 1300 tane dağıtım oldu. Bu ay da inşallah, tüm ilçelerimize akülü tekerlekli sandalye dağıtımı yapılmak için yola çıktık, tırımız da geldi şu anda Yozgat Fuar alanında inşallah yarın dağıtımlarını yapacağız. Tekerlekli sandalyelerimiz Soydaş Başkanımızın ve Tahsin Başkanımızın desteğiyle Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Avusturya Federasyonlarımız da yardımcı oldular” ifadelerini kullandı.

DEVLETİMİZ GÜÇLÜ

Daha önceki yıllarda Hollanda Federasyonu tarafından 2 tır akülü araç gönderdiğini kaydeden Baran, “Tabii ki insanlarımızın ihtiyacı çok. Devletimiz kesinlikle güçlü, her konuda insanımıza destek veriyor, engellilerimize olsun, hastalarımıza olsun. Bizler insanlarımızı bir araya getiriyorsak, bir STK’nin yöneticiliğini yapıyorsak destek de vermek zorundayız. Bu amaçla Tahsin ve Soydaş Beyler öncülük yaptılar. Tırımız geldi, inşallah yarın dağıtımını yapacağız. Adaletli olsun diye gerçekten ince eleyip sık dokuma olayına girdik” dedi.

TEŞEKKÜR EDERİZ

Baran, Çamlık TV ailesine de teşekkür ederek, şunları kaydetti; “Bizler de tekrar teşekkür ediyoruz Çamlık TV ailesine. Emek harcadınız, buralara kadar gelip bizi dinlediniz. Yani Yozgatlılar olarak Yozgat’ımıza katkı yapabiliyorsak ne mutlu bize. Yozgat’a çok katkıda bulunmamız gerekiyor STK’ler olarak. Burada bulunamayan başkanlarımızın da sizlere selamını var çokça.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.