Efsane Ülkücü huzur evinde!
Türkiye’de ve yurt dışında Ülkücü Hareketin efsane isimlerinden olan Yozgatlı ülkücülerden Abdulkadir Baran, ömrünün kalanını Ankara’da bir huzur evinde geçiriyor. Ülkücülerin ağabeyi Baran, hem hemşerilerinin dualarını hem de ömrünü adadığı davasının müsebbiplerinden vefa bekliyor.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Ülkü Ocaklarında efsane olacak çalışmaların altına imza atan, Yozgat’ta bir dönem Ülkü Yolu Derneği ve Ülkü Ocakları Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Abdulkadir Baran, bir süredir yoğun bir tedavi süreci geçiriyordu. Son ikametgahı Ankara Seyran Bağları Huzur Ev olan efsane ülkücüyü Yozgat Çamlık Gazetesi Yazıişleri Müdürü Tarık Yılmaz ziyaret etti.
Yılmaz, tüm Yozgatlıların selamını ilettiği Baran’dan hemşerilerine selam getirdi. Yürüme ve konuşma güçlüğü çeken Baran’a huzur evinde fizik tedavi uygulanıyor.
1980 öncesi ve sonrasında siyasette yaşanan birçok olumsuz olayların içinde kimliği, kişiliği ve duruşu ile gençliği çeşitli sorunlardan uzat tutmakla Yozgatlıların yakından tanıdığı Ülkücülerin ağabeyi Abdulkadir Baran, duanın yanı sıra vefa da bekliyor.
Hemşerilerinin ve dava arkadaşlarının dualarını talep eden Baran, Yozgat’ın yanı sıra Avrupa Türk Federasyonu Genel Başkanlığı görevinde bulundu. Türkiye’ye döndükten sonra Milliyet Hareket Partisi Genel Merkezinde önemli görevlerde bulundu. Geçtiğimiz yıl çeşitli sağlık sorunları yaşamaya başlamasının ardan Ankara’da özel bir sağlık kurumunda tedavi gören Baran, Ankara Seyrantepe Huzur Evi’nde felçli olarak kalıyor. Burada Baran’ın bakım ve ihtiyaçlarının yanı sıra fizik tedavi uygulanıyor.
Abdulkadir Baran’a Yüce Allah’tan acil şifalar diliyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.