Altın 6371.37 %0.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4355 %0.04
Euro 53.425 %-0.36
Sterlin 61.4708 %-0.01

EHAM'ın yapımına başlanıyor

EHAM'ın yapımına başlanıyor

Engelli ve dezavantajlı grupların hayata tutunması ve destek sağlanması açısından il merkezinde yapılacak Engelsiz Hayat Alanı kısa adıyla EHAM projesi start aldı.

SOSYAL HAYATA
HAREKETGELECEK

Yapılan çalışma Yozgat'ın sosyal hayatına da hareketlilik getirecek. İçerisinde kafe, toplantı salonları, Şehit Aileleri Derneği, Engelliler Derneği gibi dezavantajlı gruplara çalışma alanlarının olacağı ve sivil halkın da yararlanacağı sosyal donatıların içinde olduğu projenin inşaatına yakın zamanda başlanılacak.
Engelli vatandaşların daha rahat bir yaşam sürmeleri için mücadele verdiklerini kaydeden Vali Kemal Yurtnaç, “Dezavantajlı gurupların hayatlarının kolaylaşması için her türlü tedbirleri alıyoruz. Mesele insanı hayata kazandırmaktır, dışlamak değil. Genel olarak engelli çocukları olan ailelerin, çocuklarını saklamadan, toplum ile iç içe yaşatmaları gerekmektedir. Biz de elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Devletimizin sunduğu imkanlarla bu tür guruplara yardımcı olmak bizim görevimiz. Bunun somut örneklerinden bir tanesini daha Yozgat’a kazandırmak için kolları sıvadık. Engelsiz Hayat Alanı inşaatına kısa süre içerisinde başlayacağız. En kısa vadede de bitirip hem dezavantajlı gruplarımızın hem de Yozgat halkımızın hizmetine açacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.