'En çok görev bize düşüyor'
Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Bulut, vergi haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Bulut, ülke de vergi toplanmasında ve vergi bilincinin arttırılmasında en çok görevin kendilerine düştüğünü söyledi.
Mali Müşavirlerin mükellef ile Maliye bakanlığı arasında köprü vazifesi görevi gördüğünü kaydeden Ahmet Bulut, “Mali müşavirler şirketlerin finansal işlemlerinin yürütülmesinde oldukça önemli bir rol oynarlar. Çünkü en temel işleri muhasebedir. Biliyorsunuz ki, muhasebe oldukça hassas bir ölçüm işidir. Muhasebe sayesinde bir işin kar getirip getirmediğini ölçümleyebilir; işinizi büyütmek ya da sonlandırmak için karar alabilirsiniz. Tam da bu noktada şayet mali işlemler doğru ölçülmezse yani eksik ya da hatalı muhasebe yapılırsa, işletmenin gerçek durumu anlaşılamaz. Bu yüzden mali müşavirlerin vergi toplama konusunda yapmış olduğu işler büyük önem arz eder” dedi.
“EKONOMİK GÜCÜN ETKİSİ VAR”
Ülkenin uluslar arası birçok alanda söz sahibi olmasında toplanan vergilen büyük bir etken olduğunu dile getiren Ahmet Bulut, “Bu ekonomik gücün en önemli unsuru da toplanan vergilerdir. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim vererek güvenli bir gelecek bırakmak, vatandaşlarımıza götürülecek olan tüm kamu hizmetlerinin seri ve etkin bir şekilde yürütmek, doğal afetlere uğrayan vatandaşlarımızın yaralarını ivedi bir şekilde sarmak için gerekli maddi kaynağı vatandaşlarımızın ödediği vergi gelirleri oluşturmaktadır. Verginin kutsal olduğu ve ödenen vergiler ile ülkenin daha çok gelişmiş ve mutlu günler yaşayacağı gerçeğini hatırlatarak, mükelleflerimizin ve Yozgat il ve ilçelerde bulunan Vergi Dairesi çalışanlarının, meslektaşlarım adına ‘30. Vergi Haftası’nı en iyi dileklerimizle kutluyor, mükelleflerimize bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.