Altın 6371.37 %0.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4355 %0.04
Euro 53.425 %-0.36
Sterlin 61.4708 %-0.01

ENERJİLİ TEMENNİ

ENERJİLİ TEMENNİ

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yozgat’ta sanayi, maden ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Dönmez kendisinden talep edilen beklentilere, “En kısa süre içinde Yozgat’ımızı, sanayisi, üniversitesi, tarımı ile dopdolu, dipdiri, canlı bir kent olarak görürüz” temennisinde bulundu.

Yimpaş Konferens salonunda düzenlenen programa AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Vali Kadir Çakır, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Osman Coşkun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, AK Parti İl Başkanı Çelebi Dursun, sanayi, maden ve STK temsilcileri katıldı.
TESTİ KIRDI MÜJDE VERDİ
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yozgat’ın yöresel yemeği testi kebabını kırıp, bir vaatte bulundu. Dönmez, “Yakın bir gelecekte güneş santralleri ile yeni düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Aşağı yukarı gittiğimiz her yerde güneş santralleri ile ciddi bir talep var, kota artsın diye. İnşallah çok yakın bir gelecekte güneş santralleri ile ilgili yeni düzenlemeyi hayata geçirerek herkes dilediği gibi o şartlara bağlı kalmak suretiyle güneş santralini kuracak. Buna vatandaşlarımız resmi kurumlar ve Yozgatlılarda dahil” şeklinde konuştu.


ŞEHİRLER REKABET HALİNDE
Yozgat’ın bugüne kadar ağırlıklı olarak alt yapı eksikleri ile uğraştığını belirten Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Enerji noktasında bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bütün sorunlarını aşmış bir kentimiz var. Ulaştırma da bütün sorunlarımız tamam. Demiryolumuz geliyor. Havalimanı yapımına başlandı inşallah. Yeni havaalanı ile birlikte alt yapısı tamamlanan Yozgat artık kalkış pozisyonunda olacak. En kısa süre içinde Yozgat’ımızı, sanayisi, üniversitesi, tarımı ile dopdolu, dipdiri, canlı bir kent olarak görürüz. Günümüzde sadece şirketler, bireyler rekabet etmiyor. Yoğun bir rekabet içerisindeyiz. Artık ülkelerin, şehirlerin rekabetinden bahseder olduk. Şehirlerde birbirleri ile yarışıyor olacak. Şehirler daha fazla istihdam, daha fazla istihdam, daha fazla sanayici şehrine katarım bunun yarışı içerisinde. Ülkeler de bu anlamda birbirleri ile yarış içinde” dedi.
EKONOMİYE KATKI YAPACAK
AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat’ın kendi özelinde önemli yer altı zenginlerini olduğunu söyledi.
Bozdağ, “Sorgun’da kömür ve uranyum. Boğazlıyan’da altın, Akdağmadeni’nde çinko, kurşun. Pek çok yerde mermer. Onların bir kısmı ekonomiye kazandırılmış, üretim içinde. Diğer kısımları da daha iyi işletilmeyi, Yozgat’a ve Türkiye’ye kazandırılmayı bekliyor. Sizin liderliğinizde bunlar Yozgat’ın ve Türkiye’nin ekonomisine katkı yapacaklardır. Yozgat’ımız Ticaret ve Sanayi alanında gelişme potansiyeli taşıyan illerin başında geliyor. Bizim alt yapımızda ciddi sorunlarımız vardı. Aradan geçen yıllar içerisinde bölünmüş yol, hızlı tren, havalimanı ile ticaret ve sanayi için önemli bir alt yapının temelleri atıldı. Enerji ve madenlerin harekete geçmesi, termal kaynakların daha verimli ve daha doğru bir şekilde işletilmesi Yozgat’ımıza ayrı bir güç katacaktır” diye konuştu.
ZENGİN KAYNAKLARA SAHİBİZ
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, Yozgat’ın yer altı ve yer üstü kaynaklara fazlasıyla sahip olduğunu söyledi.
Çelik, “Uranyum’un Yozgat ekonomisine kazandırılması için sizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.