FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞACAK
Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, kaçak ağaç kesimini önlemek amacıyla yeni yıl öncesi vatandaşlara fidan dağıtıldı.
Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, kaçak ağaç kesimini önlemek amacıyla yeni yıl öncesi vatandaşlara fidan dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen fidan dağıtım etkinliğine Yozgat halkı yoğun ilgi gösterdi.
Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Orman İşletme Şefi Murat Metin, yılbaşı öncesinde farkındalık oluşturmak için fidan dağıtımı yapıyoruz dedi.
Metin, Yozgat’ta değil de ülkenin diğer vilayetlerinde ağaç kesimine karşı fidan dikimi, ağaç sevgisini aşılama konusunda insanlarımıza algı oluşturmak, farkındalık oluşturmak için ilimizde fidan dağıtımı yapıyoruz. Bu amaçla yılbaşından önce insanlarımıza Orman İşletme müdürlüğü olarak fidan dağıtımı yapıyoruz. Bugün dağıttığımız bin adet fidan toprakla buluşacak söyledi. Fidan kesmek hem kanunlara göre suç hem medeniyetimizle uyuşmayan bir hareket olduğunu belirten Orman İşletme Şefi Murat Metin, bundan dolayı bir imkan sağlıyoruz. Sakın kaçak ağaç kesmeyin, yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girin diye ücretsiz fidan dağıtıyoruz. Fidan kesen insanlar yasalara göre 4 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılıyor. Bunu hatırlatmak istiyoruz. Lütfen ağaç kesmeyelim diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.