Filmleri aratmayan olay: iş hanına giren ayı esnafa ecel terleri döktürdü! İşte korku dolu anlar
Karabük’te şehir merkezine inen ayılar iş hanına girerek esnaflara saldırdı.
Karabük şehir merkezinde son zamanlarda artan ayı görüntülerine bir yenisi daha eklendi. Şehir merkezine inen ayılar, bu sefer bir iş hanına girerek esnaflara saldırdı. Olayın ardından vatandaşlar ve esnaf büyük bir korku yaşadı.

Diğer bir olayda ise ayılar 200 Evler Mahallesi'nde görüldü. Bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, ayının hızla uzaklaştığı görülüyor. Ancak en ciddi olay iş hanında meydana geldi. İş hanına giren ayı, merdivenlerin korkuluklarından tırmanarak esnaflara saldırmaya çalıştı.
Bu sırada, esnaflar büyük bir korku içinde kaçarken, ayının saldırısının kaydedildiği anlar cep telefonlarıyla saniye saniye kaydedildi. Ayı, iş hanı içerisinde dükkanlara girmeye çalışırken, esnaflar kendilerini güvende hissetmek için dükkanlara sığınmak zorunda kaldılar.
Karabük Belediyesi ekipleri, ayıları yakalamak ve şehir merkezinden uzaklaştırmak için çalışmalara başladı. Ekipler, ayıları kovalayarak uyuşturucu iğneler kullanarak yakalamaya çalıştı. Ancak ayılar şantiyeye kaçarak ekipleri zorladı. Şantiyede bulunan işçiler, kulübelerin kapılarını kapatmak zorunda kaldılar.
Olayın tanıklarından biri olan Gökhan Açıkgöz, ayının bir anda geldiğini ve esnafı korkuttuğunu söyledi. Açıkgöz, "Bir arkadaşı kovalıyordu onu dükkana aldım. Daha sonra dükkanın camlarını kırıyordu. Her tarafa saldırdı. Işıkları kapattık, ayının göreceği kısımlardan kaçtık, 155'i aradım ihbarda bulunduk. 5 dakika oyalandık, daha sonra ayı gitti" dedi.
Olayın ardından Karabük'teki ayı görüntülerine dikkat çekildi ve bu tür olayların önlenmesi için çözüm arayışları başladı. Ayıların şehir merkezine inmesi, yerel halk ve yetkililer arasında endişeye neden oldu ve bu tür vahşi hayvanların insanlarla temasının engellenmesi için çaba harcanmaktadır.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.