Altın 6418.9 %1.19
BIST 14456.4 %0.24
Dolar 46.4396 %0.02
Euro 53.4946 %-0.27
Sterlin 61.4499 %-0.04

Genç fikirler burada hayat buluyor. Genç Fikirler Fabrikası Başvuru Ön Değerlendirme Süreci Tamamlandı

Genç fikirler burada hayat buluyor.  Genç Fikirler Fabrikası Başvuru Ön Değerlendirme Süreci Tamamlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Kalkınma Ajansları 2022-2023 yılı Genç İstihdamı teması kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Yozgat Bozok Üniversitesi, Bozok Teknopark ve Sorgun İŞGEM işbirliği ile yürüttüğü Genç Fikirler Fabrikası yarışmasında ön değerlendirme süreci tamamlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Kalkınma Ajansları 2022-2023 yılı Genç İstihdamı teması kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Yozgat Bozok Üniversitesi, Bozok Teknopark ve Sorgun İŞGEM işbirliği ile yürüttüğü Genç Fikirler Fabrikası yarışmasında ön değerlendirme süreci tamamlandı. Verimli bir tanıtım ve duyuru döneminin ardından potansiyel girişimcilerin yarışmaya yönlendirilmesi sağlandı.

İmzalar Valilikte Atılmıştı

Geçtiğimiz yıl kasım ayında Yozgat Valiliği’nde düzenlenen tanıtım toplantısında projenin imzaları Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkan Vekili Ali Açıkgöz, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci tarafından atılmıştı.

Önem Veriyoruz

Programda konuşan Yozgat Valisi Ziya Polat, gençlerin fikirlerine önem verdiklerini ve söz konusu proje ile de bu fikirleri destekleyeceklerini söyledi. Projelerin Yozgat’ta yatırıma dönüşmesi halinde destekleneceğini dile getiren Vali Polat, “Amacımız hem gençleri desteklemek hem de Yozgat’a yatırım yapmak. Sadece Yozgat’ta yaşayan değil başvuruları ulusal bazda alacağız” ifadelerine yer vermişti.

20 Fikir Bir Sonraki Aşamaya Geçti

Çok sayıda başvuru arasında yapılan ön inceleme ve değerlendirme işlemi ardından 20 yenilikçi iş fikri bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazandı. Tamamı genç girişimciler tarafından oluşturulan iş fikirleri yazılım, akıllı tarım, sosyal girişimcilik, sağlık, elektrik elektronik ve makine temalarında sunuldu.

Genç Fikirler Fabrikasının, Temmuz ayında planlanan eğitim kampı ile devam edeceği açıklandı. Eda DEMİREL

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.