Haydi Yozgat, Yiğit Alp’e nefes olalım : AHMET KURTULDU SIRA YİĞİT ALP’TE
Alanyalı SMA hastası Ahmet bebeğin yurt dışında gen tedavisi görebilmesi için gerekli olan 2 milyon 251 bin 750 Dolar’ın toplandı.
Alanyalı SMA hastası Ahmet bebeğin yurt dışında gen tedavisi görebilmesi için gerekli olan 2 milyon 251 bin 750 Dolar’ın toplandı. Minik Ahmet Alanya’dan tedavisini olabilmek için yurt dışına gönderildi. Şimdi sırada ise Yozgat Şefaatlili hemşerimiz Emre Avşar’ın minik oğlu Yiğit Alp var. Yiğit Alp de minik Ahmet gibi SMA hastası. Ailesi tarafından başlatılan ve valilik izinli olan yardım kampanyası devam ediyor. Tedaviyi alabilmesi için 2 yaşından önce gerekli paranın toplanması ve minik Yiğit Alp’in de Ahmet gibi yurt dışına gitmesi gerekiyor. Yardım kampanyasında ulaşılması gereken rakamın yüzde 62’si tamamlandı. Yiğit Alp’in 2 yaşından önce 37 günü var.
YAVRUMUZU KURTARALIM
Minik Yiğit Alp’in babası Emre Avşar, az çok demeden herkesten destek beklediklerini belirterek, “Yavrumuzu kurtarmak için herkesten destek bekliyorum. Az çok demeden bu kampanyaya destek olunması bizim için evladımız için hayati önem taşıyor. Yavrumuz için yarın çok geç olmadan önce Allah’ın izni ile sonra sizlerin desteğiniz ile yavrumuza sağlıklı bir gelecek sunalım” dedi.
KISITLI BİR ZAMANIMIZ KALDI
Anne Şeyma Avşar da “Bir buçuk yaşında evladım ölümcül kas hastalığı ile mücadele ediyor. Oğlumuzun daha iyi olabilmesi için Amerika’da gen tedavisi alması gerekiyor. Bu tedaviyi alabilmesi için kısıtlı bir zamanımız kaldı. Bu aşamada tedavimize daha hızlı ulaşabilmek için herkesin desteğini bekliyorum” şeklinde konuştu.
STANT AÇMIŞLARDI
Minik Yiğit Alp’in dedesi Şükrü Avşar ve teyzesi Beyda Özcan, Yozgat’ta yardım toplamak için stant açarak çeşitli ürünler satmışlardı. Teyze Beyda Özcan, yeğeni Yiğit Alp’e nefes olmak için dedesi Şükrü Avşar ile birlikte stant kurduklarını ve destek topladıklarını söyledi. Yeğeni Yiğit Alp’in doğduktan 1 hafta sonra rahatsızlığının fark edildiğini anlatan Özcan, SMA hastalığının 2 yaşından önce yapılması gerektiğini ve yeğeninin çok kısa bir zamanının kaldığını söyledi.
VALİLİK İZİNLİ
Kampanyalarının valilik izinli olduğunu anlatan Özcan, “Yeğenimizi tedavisine gönderebilmek için bağış kampanyası yürütmekteyiz. Kampanyamız valilik izinlidir ve yaklaşık 10 aydır devam etmektedir. Gerekli tutarın yüzde 62’si tamamlandı, kalan yüzde 38 için memleketimizin, Yozgat’ın ve bir bebeğe nefes olmak isteyen herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bu yolda bizi ve Yiğit Alp’i yalnız bırakmamanız en büyük isteğimiz. Yiğit Alp’e destek olmak isteyen Turkcell kullanıcıları varsa eğer büyük harflerle “NEFES” yazıp 3632’ye gönderdikleri takdirde 10 TL değerinde bağışta bulunabilirler. Yine valilik izinli Ziraat Bankası Hesabımıza @yigitalpecan Instagram adresinden ulaşabilirler. Bu yolda bizi gören duyan herkesin desteğiniz bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Eda DEMİREL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.