Altın 6371.37 %0.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4355 %0.04
Euro 53.425 %-0.36
Sterlin 61.4708 %-0.01

HEDİK İKRAM ETTİK

HEDİK İKRAM ETTİK

Yozgat’ın lezzet markalarından olan Zafer Türk Mutfağı, Merkez Orta Okulu’ndaki yaklaşık bin 200 öğrenci ve öğretmene hedik ikram etti.

FOTO GALERİ: http://www.yozgatcamlik.com/foto/14/hedik-ikram-ettik

Geçmişte köylerde kazanlarla kaynatılıp, damlara serilmeden önce sıcak halde de tüketilen hedik yeni nesil gençlere de bu şekilde tanıtılmış oldu.

Yozgat merkez orta okulu Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Ersöz, Matematik Öğretmeni Mahi Yalçın, Matematik Öğretmeni Cemile Pektaş’ın organize ettiği hedik şenliğini Zafer Türk Mutfağı üstlendi.
Zafer Türk Mutfağı Müdürü Muhammet Emin Ekici ve aşçılar öğle arası okul bahçesinde açtıkları tezgahla buğday, çedene, nohut ve fasulye karışımı ile hazırlanan yaklaşık bin bin 200 kişilik hediği öğrenci ve öğretmenlere dağıttı. Ekici, tüm öğrencilere kendi elleri ile hedik ikram etmenin mutluluğunu yaşadı. Dağıtım sırasında renkli görüntüler oluşurken, öğrencilerin büyük bölümü ilk defa tattıkları lezzeti kendilerine ikram eden Zafer Türk Mutfağı sahibi Zafer Özışık ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
GİMAT Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özışık, merkez orta okulu öğretmenlerinin hedik organizasyonu için kendilerine başvurduğunda, bu ikramı öğrencilere sunmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdiklerini söyledi.
Hediğin, geçmişin unutulmaz lezzetlerinden olduğunu hatırlatan Özışık, günümüz çocuklarının da bu lezzetle tanışması adına tecrübeli aşçıların ellerinde hazırlanan hedikleri öğrenci ve öğretmenlere ikram ettiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.