İçişleri Bakanlığı açıkladı, Yozgat’ta Pazar Satışlarında Düzenlemeye Gidildi!
İçİşleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında semt pazarlarına yeni düzenleme getirdi. Buna göre Yozgat’ta haftada iki gün kurulan Salı ve Çarşamba pazarlarında bazı değişiklikler yapılacak.
İçİşleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında semt pazarlarına yeni düzenleme getirdi. Buna göre Yozgat’ta haftada iki gün kurulan Salı ve Çarşamba pazarlarında bazı değişiklikler yapılacak.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda/temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak, vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek” denildi.

YENİ DÜZENLEME GETİRİLDİ
Yozgat’ta haftada iki gün kurulan Salı ve Çarşamba Pazarlarına yeni düzenleme getirildi. Buna göre Yozgat’ta ki Salı ve Çarşamba Pazar yerleri aynı yerlerinde açılmaya devam edecek. Pazarcılar ürünleri seçtirmeyecek ve eldiven kullanacak. Pazarlarda tezgahların arasında ise üçer metre mesafe bulunacak.
KAPATILDI
İçişleri Bakanlığı, kamuoyunda sosyete pazarı olarak adlandırılanlar sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarların faaliyetleri 27 Mart saat 17.00 itibariyle geçici bir süreliğine durdurdu. Buna göre Yozgat’ta her hafta Cuma günleri kurulan Sosyete pazarı ise kapatıldı. Yozgat Belediyesi Zabıta ekipleri sosyete pazarının bugün kurulmasına izin vermedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.