Altın 6371.37 %0.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4355 %0.04
Euro 53.425 %-0.36
Sterlin 61.4708 %-0.01

İDDİALAR ASILSIZ!

İDDİALAR ASILSIZ!

Yozgat İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne köylere hizmet götürmek amacıyla aktarılan ödenekle makam aracı alındığı yönündeki iddialara yalanlama geldi.

Bazı ulusal gazetelerde yer aldığı gibi köylünün parası ile makam aracı alınmadığı araç alınmak için paranın aktarıldığı kaydedildi.

Ulusal gazetelerin dünkü sayısında yer alan ‘köylünün parası ile makam aracı aldı!’ haberi asılsız çıktı. İlgili makamlar iddia edildiği gibi köylünün parası ile makam aracı alınmadığını, araç alımı için köylere hizmet götürme birliğine para aktarıldığını söyledi.
GERÇEĞİ YANSITMIYOR
MHP’li Meclis Üyesi Ümit Şahbaz, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Şahbaz, “Köylünün parası değil, il özel idaresinin parası ile yapılıyor. Birliğe yaptırılmasının sebebi ihale süresinin kısa olması. Köylere hizmet götürme birliği bazı vergilerden muaf. Bir de bu birlikten araç aldığın zaman her firmadan alabiliyorsun. Valilik sadece Devlet Malzeme Ofisinden alabiliyor. Onun için buradan alındı. Zaten valinin kendi araç alma ödeneği ver. Her şey nizamı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.