Altın 6381.69 %0.6
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4312 %0.04
Euro 53.4709 %-0.31
Sterlin 61.494 %0.03

İl Sivil Toplumla ilişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, idari yaptırımlar konusunda dernek yöneticilerine uyarıda bulundu

İl Sivil Toplumla ilişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, idari yaptırımlar konusunda dernek yöneticilerine uyarıda bulundu

Derneklerin, yurt dışından aldıkları yardımlar ile yurt dışına yaptıkları yardımların, bildirime tabi olduğunu söyleyen İl Sivil Toplumla ilişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, idari yaptırımlar konusunda da dernek yöneticilerine uyarıda bulundu.

Derneklerin, yurt dışından aldıkları yardımlar ile yurt dışına yaptıkları yardımların, bildirime tabi olduğunu söyleyen İl Sivil Toplumla ilişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, idari yaptırımlar konusunda da dernek yöneticilerine uyarıda bulundu.

Dernekler ile faaliyetine izin verilen yabancı dernekler ile yabancı vakıflar ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar, mülki idare amirliğine önceden bildirimde bulunmak şartıyla yurt dışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan ayni ve nakdi yardım alabilirler. Nakdi yardımların bankalar aracılığıyla alınması ve kullanılmadan önce bildirim şartının yerine getirilmesi zorunludur.

YURT DIŞINA YAPILAN YARDIM

Yurt dışına yapılacak yardımlar, yardım yapılmadan önce dernekler tarafından mülki idare amirliğine bildirilir. Yurt dışına yapılacak yüz bin Türk Lirasını veya on bin Avro veya eşiti dövizi aşan nakdi yardımların, bankalar ve diğer finans kuruluşları veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi aracılığıyla yapılması esastır. Ancak, finansal erişimin güç olduğu ülkelere yapılacak yardımlar finans kuruluşları kullanılmaksızın ilgili mevzuata göre nakit beyan formu ile gümrük idaresine beyan edilmek suretiyle yapılabilir. Yardım gerçekleştirildikten sonra faaliyet sonuç bildirimi doksan gün içerisinde mülki idare amirliğine verilir. Bu bildirime, yapılan yardımların gerçekleştiğine ilişkin form ve görsel materyaller ve benzeri kanıtlayıcı belgeler eklenir.

YURT DIŞINDA ALINAN YARDIM

Yurtdışından yardım alacak olan dernekler, faaliyet izin verilen yabancı dernekler ile yabancı vakıflar ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar, Yurtdışından Yardım Alma Bildirimini doldurup mülki idare amirliğine bildirimde bulunurlar.

Yurt dışına yardım yapacak dernekler, yardım yapılmadan önce Ek-4/B’de belirtilen Yurt Dışına Yapılacak Yardım Bildirimini, yardım gerçekleştirildikten sonra ise Ek-4/C’de belirtilen Yurt Dışına Yapılan Yardım Faaliyet Sonuç Bildirimini merkezinin bulunduğu sivil toplumla ilişkiler birimine verirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.