IPARD projeleri ücretsiz hazırlanacak
Küçük yatırımcılar projelerini ücretsiz hazırlayabilecek.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Süt Üreticileri Merkez Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği ve Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ile imzalanan işbirliği protokolü neticesinde küçük yatırımcılar projelerini ücretsiz hazırlayabilecek.

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü'nden konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Girişimcilerin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibe desteklerinden daha etkin faydalanmalarını sağlamak amacıyla, üretici örgütleriyle işbirliği protokolleri imzalanarak öncelikle küçük yatırımcılara IPARD kırsal kalkınma projelerini ücretsiz hazırlayabilme imkânı getirilmiştir. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği işbirliği protokolü imzalanan üretici örgütleri arasında yer almaktadır. İmzalanan “İşbirliği Protokolleri” kapsamında; küçük yatırımcıların proje hazırlama aşamasında yaptıkları harcamaların azaltılması, sektörün ihtiyaçlarına uygun proje sayısının artırılması, proje kültürünün oluşturulması ve bu hibelerden daha fazla işletmenin ve vatandaşın faydalanması amaçlanmıştır."
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, protokol imzalanan üretici birliklerinin Yozgat Temsilcilerini makamında ziyaret etti. Türker, Üretici Birliklerinin hibelerden daha etkin yararlanması amacıyla projelerini ücretsiz hazırlayabilmeleri için TKDK ile Üretici Birlikleri arasında imzalanan protokolün hayata geçirilmesi amacıyla görüş alış verişinde bulundu ve kurumlar arası iş birliğinin artırılması için diyalogların devam etmesi gerektiğini belirtti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.