İşlerin tadı kaçtı
Çamlık Gazetesi esnaf köşesinin konuğu 50 yaşındaki Katlan Müzik sahibi Ahmet Katlan oldu.
11 yaşından bu tarafa çıraklıktan başlayıp esnaflığa kadar yükselen Katlan’a mesleğinin geçmişten günümüze yaşadığı değişimleri sorduk.
İLKOKULDAN SONRA ESNAFLIĞA BAŞLADIM
Ahmet Katlan 1969 Yozgat doğumlu ve esnaflık yapmaya çalışıyor. İlkokuldan sonra çırak olarak başladım. Televizyon tamirciliği ile başladım ve devam etti.
HAYALİM YİNE ESNAF OLMAKTI
Hayalinin çok fazla olmadığını belirten Katlan, “Hayalimde yine esnaf olmak vardı. Çok fazla bir hayalim yoktu” dedi.
ESNAFLIKTA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
Dünden bugüne esnaflık hayatında çok şey değiştiğini söyleyen Katlan, “ Önceden işlerimiz çok iyiydi. Tamir olayı vardı. Esnaflık iyiydi ama şuanda işlerin tadı bile yok. Yinede çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
AHİLİK ÖNEMLİYDİ
Katlan, “Ahilik önceden önemliydi. Bütün esnaflar en azından öğle yemeğini birlikte yerlerdi. Birbirimizin işyerlerine gidip gelirdik. Komşuluk vardı. Şuanda herkes kendi işinde ve gücünde. Önceden bana göre daha iyiydi” dedi.
DÜRÜST OLSUNLAR
Yeni işyeri kuracaklar çok çalışmalarını isteyen Ahmet katlan, “Dürüst olsunlar yeter. Gerisine Allah yardımcı olur. Yeter ki dürüst olsunlar” diye konuştu. .
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.