İYİ Parti Yozgat Milletvekili Kayalar’dan Çiftçi Fiyatlarına Sert Çıkış: Alın Teri Görmezden Gelinemez
İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, artan girdi maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren çiftçiler için açıklama yaparak buğday ve arpa fiyatlarının acilen revize edilmesi gerektiğini söyledi. Kayalar, TMO ödemelerinin de peşin yapılması çağrısında bulundu.
İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çiftçilerin içinde bulunduğu ekonomik koşullara dikkat çekti. Girdi maliyetlerinin artmasıyla üreticinin ciddi bir baskı altında olduğunu belirten Kayalar, mevcut fiyat politikalarını eleştirdi.
Kayalar, çiftçinin emeğinin karşılığını alamadığını vurgulayarak tarım sektöründe acil düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Buğday ve Arpa Fiyatlarına Revizyon Talebi
Milletvekili Kayalar, açıklamasında hububat fiyatlarının güncellenmesi gerektiğini belirterek şu çağrıda bulundu: Buğdayın ton fiyatı 20.000 TL’ye yükseltilmeli, Arpanın ton fiyatı 16.000 TL’ye çıkarılmalı.
Kayalar, mevcut fiyatların üreticiyi zarar ettirdiğini ve bu durumun sürdürülebilir tarımı tehdit ettiğini dile getirdi.

TMO Ödemeleri İçin “Peşin Ödeme” Çağrısı
Açıklamada Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ödemelerine de değinen Kayalar, üreticinin mağduriyet yaşamaması için ödemelerin ürün teslimiyle birlikte peşin yapılması gerektiğini söyledi.
Kayalar, vadeli ödeme sisteminin çiftçiyi ekonomik olarak zorladığını belirterek bu uygulamanın değiştirilmesini talep etti.
Açıklamasında sürecin aciliyetine dikkat çeken Kayalar, yetkililere çağrıda bulunarak bu hafta içinde somut adım atılması gerektiğini ifade etti. Çiftçilerin taleplerinin net o
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.