Altın 6435.15 %1.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4566 %0.03
Euro 53.4785 %-0.28
Sterlin 61.5263 %0.08

Kadınlar Çok Sevdi

Kadınlar Çok Sevdi

​Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yozgat Temsilciliği her ay yaptığı film okumalarında bu ay ‘Ben Malala’ belgesel filmini tahlil etti.

Yozgatlı kadınlar tarafından beğeni ile takip edilen KADEM film okumaları, ücretsiz bir şekilde herkese kapılarını açıyor.

KADEM Yozgat İl Temsilcisi Fadime Solmaz, KADEM olarak Yozgat’ta film ve kitap okumaları düzenlediklerini ve Yozgatlı kadınlardan olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Solmaz, ayda iki kez yaptıkları film ve kitap okumalarında son olarak ‘Ben Malala’ belgesel filmini kadınlarla beraber izleyip tahlil ettiklerini kaydetti.

UZMAN EŞLİĞİNDE TAHLİL

Film okumalarında kendilerine Bozok Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rıfat Becerikli’nin eşlik ettiğini dile getiren Solmaz, “ Öncelikle filmi üniversiteden hocamız ile izliyoruz. Daha sonra hep beraber tahlilini yapıyoruz. İzleyicilerden de film hakkındaki yorumlarını eleştirilerini alıyoruz” ifadelerine yer verdi.

SOSYOLOJİK MESAJ VERİYOR

Tahlil edilecek filmlerin KADEM Genel Merkezi’nde bulunan ve aralarında sosyolog, psikologların bulunduğu uzman bir ekip tarafından belirlendiğini dile getiren Kadem Yozgat Temsilcisi Fadime Solmaz, “ Seçilen filmler içerisinde psikolojik, sosyolojik mesajlar barındırıyor. Filmler önceden bu ekip tarafından izleniyor. Daha sonra bizlere bildiriliyor” şeklinde konuştu.

BEN MALALA

Film hakkında bilgi de veren Solmaz, “ Malala, Eğitim Hakkını Savunduğu İçin Taliban Tarafından vurulan bir kız... Haksızlığa maruz kalan ve sonra da susturulan bütün kızlar... Taliban kuvvetleri Pakistan'ın Svat Vadisi'ni kontrol altına aldığında, küçük bir kız hiç korkmadan düşüncelerini dile getirmişti” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.