Karadağ: Üniversiteler bilgi üretmeli
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ da üniversitelerin eğitim öğretime katkı sunmanın yanında bilgiyi üretip teknolojiye dönüştürmesi gerektiğine işaret etti.
3. Ticaret ve İş Birliği Zirvesi’nde konuşan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Göreve başladığımızdan bu tarafa biz emaneti devralmıştık. Özellikle son dönemde üniversitenin potansiyelinin harekete geçirilmesi ile ilgili proje odaklı masaya yatıran temel düşünce çerçevesinde Bozok Üniversitesi olarak bölgemize ne katabiliriz bunun temel çabası içerisinde olduk” dedi.
İHTİSASLAŞAN ÜNİVERSİTE
Yozgat Bozok Üniversitesi’nin ihtisaslaşan üniversiteler arasında yer alması için çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Karadağ, “Biz tarım ve hayvancılık temelinde ülkesine değer katan bölgesinde üreten bir şehir olarak Bozok Üniversitesi olarak farklı bir vizyon olarak ne katabiliriz diye masaya yatırdık. Proje odaklı paydaşlarımızla bir araya geldik. YÖK’ün bu sene ihtisaslaşan üniversiteler kategoriler çağrısına başvurduk. 29 üniversite başvurdu. 29 üniversite arasından ilk 10 üniversite arasına girdik. 10 üniversite rektörleri bölgesel projeleri savundular. Bizde ihtisaslaşma alanımız itibari ile projelerimizi savunduk” ifadelerine yer verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.