'Kendi imkânlarımızla çalışan bir belediyeyiz'
Sorgun’un Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz, kendi imkanları ile çalışan bir belediye olduklarını söyledi. Yılmaz süt işletmeciliği, parke taş üretimi gibi projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Güneş enerjisinden elektrik üretip satacaklarını kaydeden Osman Yılmaz, ilçede bir de tuğla üretim tesisi kuracaklarını ifade etti. Yılmaz, iki dönem de yaptığı hizmetler Çamlık Gazetesine anlattı.

Osman Yılmaz ile yaptığımız röportajın satır başları ise şöyle:
İKİ DÖNEMDİR BAŞKANIM
Yeniyer belediyesi olarak ben 2 dönemdir belediye başkanıyım. 2009-2014 tarihleri arası Ahmetfakılı belediye başkanlığı yaptım. 2013 yılında Karakız-Ahmetfakılı nüfus kriterinden düşmesinden dolayı 2 belediye birleşerek Yeniyer adı altında bir belediye olduk. 2014 yılı itibari ile Karakız’da emsali olmayan çift asansör çift girişli mükemmel bir okul yaptırdık. Bu devletimizin imkanlarıyla yapıldı ama siyasetçilerin asli görevi de burada en iyi projeleri seçerek bölgesinin geleceğine ışık tutacak projeler üretmektir. Bununla beraber kültür evi hizmet binası yapıldı. 50 dönümlük bir alan üzerine yapıldı. 2 mahallenin arasına bu hizmeti yapmanın amacı içinde bulunduğumuz ajansların hibe katkılarıyla göçün önlenmesi, insanlarımızın ekmek ve iş sahibi olmak için.

MAHALLELERİ CANLANDIRDIK
Biz belediyemizi hizmet binamızı iki mahallenin arasına yaptık ki bu mahallenin elektriğini, suyunu canlandıralım insanlar yatırım için gelsinler bir nebze de göçün önüne geçilsin. Tüketen değil üreten bir toplum oluşturalım dedik. Bunda da başarılı olduk.
3 İŞLETME DAHA AÇACAĞIZ
120 başlık Yozgat’ta en büyük süt hayvancılığı işletmesi yaptık. Bu sene iki tane daha var. Önümüzde ki yılda 3 tane daha yapılacak. Bu da doğruyol da ilerlediğimizin bir göstergesidir. Biz doğruları yapmışız demektir.
EN BÜYÜK MÜZEYİ YAPACAĞIZ
Bölgemizde 4 bin 50 yıllık MÖ bin 200 ve 2000’li yıllar arasında yerleşmiş olan Hititlerin en büyük heykel atölyesi var. Bura ile ilgili turizme nasıl kazandırırız, Yozgat’a nasıl bir katma değer kazandırırız bunun gayreti ve çabası içerisindeydik. Yozgat’ın en büyük atölyesi müzesini inşa ettik. Önümüzde 1-1,5 ay gibi bir dönemde ihalesi yapılacak. Nisan ayı gibi Yozgat’ta 50 yılı aşkın bir süreyi içine alacak b.ir kazı başlayacak. Bölgemizin cazibe merkezi olacağını düşünüyoruz. Ekonomik manada Yozgat’a Sorgun’a çok büyük katkı sunacak. Sarıkaya roma hamamı gibi burada Hitit Atölyesi gibi milli park termal turizm ortaya çıktığında bölgeyi de zenginleştirecek.
KENDİ İMKANLARIMIZLA YÜRÜYORUZ
2014 yılından bugüne beldemizde alt yapı sorunumuz kot haricinde tamamen alt yapı ile buluşmuş durumda. Yol tarlanın içindeki en son bağ evlerine kadar yolunu yapmaktayız. Bir hafta içerisinde benim evimde yol diyen bir vatandaşımız kalmamış olacak. Bununla beraber sadece belediye olarak milli gelirden aldığımız pay ile yürüyen bir belediye değiliz. Kendi imkânlarımızla çalışan bir belediyeyiz.
ENERJİ ÜRETİP
SATACAĞIZ
Şuanda biz ilklerden biriyiz. Kilit parke taşımızı kendimiz üretiyoruz. Son model bir tesisimiz var. Şuanda projesi hazır GES Güneş enerjisi kuracağız. Ekonomik şartlardan dolayı proje maliyetini yükseltti diye ihale yapmakta beklemekteyiz.
Yani kendi enerjimizi üreteceğiz ve satacağız. Buradan gelir elde edeceğiz. Seneye inşallah tuğla üretim tesisi kurmayı düşünüyoruz. Bunlarda alt yapıdaki hazırlıkları ve yol işini de bitirince bu sefer de istihdama dayalı özel yatırımcıların bölgeye teşvik edilmesi, onlara gerekiyorsa sosyal belediyecilik yönünde teşvik edip bedava hizmet vermek ve bu koşullarda vatandaşımızın göçünü önlemek birinci kuralımız olacak. Şuana kadar geldiğimiz noktada mutlaka her belediye başkanının bir seçim bildirgesi seçim beyannamesi olur. Bizimde vardı ama kontrollüydü. Biz bir şeyi vaat ettiysek şuanda 10 katı öndeyiz.
Bu arada her iki mahallede de taziye evleri yaptık. Her iki mahallemizde de hiçbir ilçede bulunmayacak kültür salonlarımız, çocuklarımızın etkinlik yapacakları salonlarımız var.
ŞİRİN BİR BELDEYİZ
Bir beldeden öteyiz. Şirin bir belde haline geldik. İnsanların neden ben şehre gideyim ki dediği artık kulaklarımıza geliyor. Sularımız 24 saat kesintisiz akıyor. Ulaşımın ilçeye her saat arabamız var. Önemli olan bunları yakalamaktı. Belediyecilik sadece yol, kanalizasyon yapmak değil. Bunun dışında nasıl çıkacağız, nasıl rehber olacağız bu yönde çalışmamız var.
TARİH TURİZMİNİ CANLANDIRACAĞIZ
Bundan sonraki en büyük gayret ve çabamız tarih turizminize Yozgat’ta hayata geçirmek. Belki çekinerek söylüyorum ama Yozgat’ta iddialıdır. Yozgat’ta olmayan, beldede açık hava müzesi ve arkeolojik park olacak. Bunun içerisinde oyun grupları, fitnes aletleri, sahada ki heykellerin getirilip sergileneceği alanlar, kursiyerlerin olacağı, kursların başlayacağı yer olacak.
YENİYER
KENDİNİ AŞTI
Yeniyer kendini aştı dersek belki biraz iddialı olur mu diyeceğim ama iddialı olacağız.
Yakında bir açılışımız olacak. Yozgat için en büyük değer siyasilerimizin çalışkan ve azimli olmasıdır. Bakanımızın hakkını teslim etmek lazım. Son olaylarda da görüldü ki meclis kürsüsünden canını ortaya koyacak kadar vatansever Yozgat’ın yetiştirdiği hizmet sevdalısı. Derler ya alet yapar el övünür. Biz burada maharet sadece bizde değil. Bizim elimizi tutanları da dersek bir hakkı teslim etmiş oluruz. Siyasiler ürettiğinizde elinizden tutuyorlar. Yıllık benim 1,5 milyon gibi bir bütçem olur. 5 yıl sürede 7,5 milyon gibi bir maliyet oluşur. Bu cari bütçeniz giderinizi zor karşılar. Benim yatırıma aktardığım para 10 milyon lirayı geçkin. Bu nereden geliyor denilirse bu kahramanların projelere destek vermesiyle geliyor. Bölgemize büyük katkıları var.
İçinde bulunduğumuz kültür evi, 2 mahallede taziye evi, heykel atölyesi ve açık hava müzesi, ilköğretim okulu, 4 yıl içerisinde çalışıp yaptığımız fakat açılışını yapmadığımız işlerin açılışının yapılması lazımdı. Bu bizim için bir şeyleri göstermek değil. Siyasilerin bize verdiği katkıyı toplum önünde onları onure etmek için böyle bir şey yapıyoruz.
PARTİNİN GÜVENDİĞİ, VATANDAŞIN
TERCİH ETTİĞİ ADAYIZ
Biz partimizin güvendiği aday ettiği, vatandaşımızın da tercih ettiği seçtiği insanız. Yukarı ile birini birine yakınlaştıran çekici olan mümkün olduğu kadar da bu işe dikkat edip bize güvenip oy verip seçenleri mahçup etmeden çalışmak çalıştıklarımızı da insanlara anlatmamız gerekiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.