Komşuda taşkın korkusu başladı: Yozgat, Tokat, Sivas da etkilenir mi?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Karadeniz'deki Sellerin Gölgesinde Çorum: Dere Islahı ve Köprü Yenileme Çağrısı
Köy sakinleri, köy merkezinden geçen 1,5 kilometrelik dere yatağının acilen ıslah edilmesi ve güvenli yaya köprüleri inşa edilmesi gerektiğini vurguluyorlar.
gelir korkusuyla köylüler dışarıda beklemek zorunda kalıyor. Köyümüz büyük tehlike altında,” diyerek yaşadıkları endişeyi dile getirdi. Islah edilmemiş dere yatağı, özellikle yağışlı dönemlerde köy için ciddi bir risk oluşturuyor. Köylüler, yağış anında ani dere taşkınlarına karşı savunmasız olduklarını ve bu durumun hayatlarını tehdit ettiğini belirtiyor.
yeni yaya köprüleri yapılmalı,” şeklinde konuşarak, mevcut araç köprülerinin dayanıklılığının da sorgulanması gerektiğini ifade etti.
Köy sakinlerinden Arif Doğar, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı: “Sel sırasında çocuklarımız okula gidemiyor, hastalarımız evde mahsur kalıyor. Mevcut köprülerimiz sel sularına dayanıklı değil. Islah edilmemiş dere yatağından dolayı her yağmurda sel gelir endişesi yaşıyoruz.”
Yozgat, Tokat ve Sivas gibi çevre iller de benzer tehditlerle karşı karşıya kaldığında bu tür önlemlerin bölgesel düzeyde ele alınması gerekebileceğini gösteriyor.
Çorum Obruk köyü, Karadeniz bölgesinde yaşanan sellerin yarattığı endişeyi yaşarken, yetkililerden ve ilgili kurumlardan acil müdahale bekliyor. Köy halkı, yaşam alanlarının güvenliğini sağlayacak adımların bir an önce atılmasını umut ediyor, çünkü her yağmur yağdığında aynı korku ve endişeyi yaşamak istemiyorlar. Bu durum, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve hükümetin ortak çalışmasıyla çözülebilir bir mesele olarak karşımıza çıkıyor.
Kaynak:Haber Merkezi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.