Altın 6369.22 %0.41
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4397 %0.03
Euro 53.425 %-0.37
Sterlin 61.4614 %-0.02

KÖYLÜ ALTYAPI İSTİYOR

KÖYLÜ ALTYAPI İSTİYOR

Yozgat’ın merkez köylerinden Topçu köyü kanalizasyonu dışarı akıyor.

57 yaşındaki köy sakini Paşa Halıcı, kanalizasyon suyunun dışarı aktığından dolayı koku ve sineklerden duramadıklarını söyledi.

Halıcı, “kanalizasyondan dolayı biz duramıyoruz. Köyün kanalizasyonu direk bahçemize geliyor. Sineklerden duramıyoruz. Merkezi bir köy olmasına rağmen kimse bura ile ilgilenmiyor” dedi.

Buranın kapatılması ile ilgili Topçu Köyü Muhtarına söylediklerini belirten Paşa Halıcı, “Muhtar 3-4 defa Özel idareye gitti ama bir sonuç bulamadı. Özel idareden gelinecek yatırım planına alınacak diyorlar ama yok. Güzelim yerler ne hale geldi. Mal sahipleri bile buralara pislik yüzünden gelmiyorlar” dedi.

ÇOCUKLAR SITMA HASTALIĞINA YAKALANDI

Halıcı, “Koku ve pisliklerden dolayı hastalık oluyor. Sivrisinekler çocukları ısırdı. Hastaneye götürdük sıtma olmuşlar. Burada bu olmamalı. Buranın kapatılması gerekiyor. Bu menfezin içinden açıktan akıyor. Bu akan kanalizasyon suyu. İnşallah bir çözüm bulunur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.