“Mahalle Bazlı ve Apartman Görevlileri Afet Farkındalık Eğitimi” tamamlandı
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından apartman görevlilerine yönelik düzenlenen eğitim tamamlandı. Konut-Sen Genel Başkanı Uğur Gözel, 250’si konut görevlisi yaklaşık bin kişinin katılımı ile katılımı ile gerçekleşen eğitimin verimli geçtiğini belirterek, ilgi, alakası ve verdiği destekten ötürü konut görevlileri adına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başkentlilerin afet ve acil durumlara hazırlıklı olması ve farkındalık düzeylerinin artırılması amacıyla eğitim programı düzenlendi. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan ücretsiz “Mahalle Bazlı ve Apartman Görevlileri Afet Farkındalık Eğitimi” tamamlandı.

Konut-Sen Genel Başkanı Uğur Gözel; “Apartman Görevlileri Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimleri yaklaşık 250 konut görevlisinin katılımıyla tamamlandı. Tüm katılımcılara Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı Afet Teknoloji İzleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü tüm personeline teşekkür ederiz” dedi.

APARTMAN GÖREVLİLERİNE YÖNELİK EĞİTİM 9 NİSAN’DA SONA ERDİ
Apartman görevlileriyle yapılan görüşmeler ve saha çalışmaları sonucunda elde edilen veriler ışığında apartman görevlileri de afet ve acil durumlara müdahale sürece dahil oldu.
Konut Görevlileri Sendikası’na bağlı olan Ankara genelindeki apartman görevlilerine ‘Afet Eğitim Yılı’ kapsamında verilen afet farkındalık temel eğitimleri ile ilk temas noktalarının oluşturulması planlanıyor.
3 ay süreyle 6 bölgede mahalle bazlı eğitimleri tamamladıklarını belirten ABB Afet Teknolojileri İzleme ve Eğitim Şube Müdürü Ali Civelek “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Konut Görevlileri Sendikası ile birlikte çalışmaya başladık. Sendikanın Ankara’da bin 300’e yakın kayıtlı üyesi var. Bu apartman görevlilerine afet farkındalık eğitimi vermek istedik. Eğitimler sonunda herhangi bir afet anında Büyükşehir Belediyesi AKOM Şube Müdürlüğü ve Ankara İtfaiyesi’ne her türlü bilgiyi vermek üzere apartman görevlileri arasından mahalle temsilcileri seçildi” dedi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.