Mavi Mikrofon Sokakta Yozgat’ın En Büyük Sorunu Ne?
Dünya yaklaşık 2 yıl önce pandemi ile mücadele etmeye başladı. Çeşitli krizleri de beraberinde getiren salgınla mücadele sürerken, bu kez da Rusya Ukrayna krizi patlak verdi. Ülkemizi de önemli ölçüde etkileyen tüm bu olaylar vatandaşa da olumsuz yansıdı. Yozgat ise kendi sorunları olan, işsizlik, göç ve benzeri konularla mücadele etmeye devam ediyor. Sokakta vatandaşın nabzını tutan Çamlık TV’nin mavi mikrofonu vatandaşa “Sizce Yozgat’ın en büyük sorunu nedir?” sorusunu yönelttik.
Dünya yaklaşık 2 yıl önce pandemi ile mücadele etmeye başladı. Çeşitli krizleri de beraberinde getiren salgınla mücadele sürerken, bu kez da Rusya Ukrayna krizi patlak verdi. Ülkemizi de önemli ölçüde etkileyen tüm bu olaylar vatandaşa da olumsuz yansıdı. Yozgat ise kendi sorunları olan, işsizlik, göç ve benzeri konularla mücadele etmeye devam ediyor. Sokakta vatandaşın nabzını tutan Çamlık TV’nin mavi mikrofonu vatandaşa “Sizce Yozgat’ın en büyük sorunu nedir?” sorusunu yönelttik. Kimine göre bu sorunun yanıtı işsizlik, kimine göre göç.. işte vatandaşın Yozgat’ın en büyük sıkıntısı ile ilgili yanıtları..
Nuri Genç: Yozgat’ımızın en büyük sorunu işsizlik ve göç. Esnaf olarak bizleri etkiliyor. Göç ile birlikte insanların gitmesi, işsizlik olduğundan dolayı insanların alım gücü düşüyor. Bundan dolayı bizlerinde satışlarımız, cirolarımız düştüğünden dolayı bizleri etkiliyor.

Abdurrahman İçme: Yozgat’ın en büyük sorunu dışarıdan turizm için buraya gezmek için gelen vatandaşları çekememiş olmak. Burada milli parkımızın reklamını biraz daha iyi yapabilirsek, tarihi ve turisttik yerlerimizi ön plana çıkarmamız lazım. Dışarıdan buraya ziyaretçilerimiz geldikçe Yozgat’ımızın ekonomisi de biraz daha iyiye dönecektir. Muhtemel problemimiz ekonomi. Onu geliştirmek içinde o tarzda reklam yapılıp turist çekilebileceğini düşünüyorum. Esnaf olarak bizleri çok kötü bir şekilde etkiliyor. Memleketimizde şuan harcama yapan kitlemiz belli. Sürekli aynı kişiler var. Ama dışarıdan gelen insanların sadece şahsımız için değil Yozgat’ın her tarafında alışveriş yapma şansları var. Hem yemek, hem buranın, tarihi ve turisttik yerleri gezecek, buradan giderken tanıdıklarını hediyeler alınacak. O da bizim ekonomimizi düzeltecek. Ekonomimiz düzeldikten sonra da zaten problemimiz kalmayacak diye düşünüyorum.

Barış Şahin: Yozgat’ın en büyük sorunu ham maddeye uzak olması. Yozgat Türkiye’nin ortasında ama her şey dışarıdan geliyor. Dışarıdan geldiği için de maliyetler artıyor. Öğrenciler soğuk olduğundan dolayı dışarı çıkmıyor. Sirkülasyon yavaş. Dışarıdan yabancı ayak gelmiyor. Halk zaten birbirini zor idare ediyor. Esnaf olarak bu şekilde bizleri de etkiliyor. Bizim sirkülasyon yavaş olduğundan işlerimiz aksıyor.

Mustafa İbiş: Yozgat’ın en büyük sorunu pahalılık. Bu pahalılık bizleri kötü etkiliyor. Alım gücümüz tam olmasa da zayıfladı.

Salih Yalçınsoy: Yozgat’ın en büyük sorunu işsizlik ve pahalılık. Her şey var ama bu ikisi ön planda. İşsizlik ve pahalılığın olması bizleri etkiliyor. Vatandaş para yetiremediği için market market gezerek nerede ucuz onu arıyor. Başka ne olacak.

Muhsin Yıldırım: Yozgat’ımız Bozkırın ortasında güzel bir şehrimiz. Maalesef iş sahamız yok. İşsizlik had safhada. Esnaflar olarak en büyük sıkıntımız öğrenci sayımız yeterli ama maalesef şu anki imkanlar doğrultusunda öğrenci şehre gelmiyor. Merkez ile üniversite arasındaki kopukluk, OSB’deki yetersiz fabrika sayıları var. Bilindiği gibi Yozgat’ta esnaf yazın Almancısı kışın öğrencisi ile idare ediyor. Ayakta durmaya çalışıyor. Şu zamanda da esnaf olarak can çekişiyoruz. Sanatkar olup da sanatını el emeği ile icra eden diğer arkadaşlarda alım satım gibi ticari işletme sahipleri de kirasını, vergisini, bağkurunu bile ödeyemediğini düşünüyorum. Allah yardım etsin. Tez zamanda yapılması gereken memlekete istihdam sağlanması, öğrenci sayısının artırılması, acemi birliği zaten biliyorsunuz dilimizde yer yaptık. Askeriye de şart.

Kamil Demirci: Yozgat’ın en büyük sorunu hatta Türkiye’nin en büyük sorunu ekonomi ve zam. Pahalılık var. Bu zam ve pahalılıklar bizleri çok etkiliyor. Artık alacağımızı alamıyoruz. Geçmiş yıllara göre yüzde 70 oranında alışveriş düştü.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.