Altın 6386.7 %0.68
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4383 %0.03
Euro 53.4403 %-0.35
Sterlin 61.494 %0.03

MİLLET İTTİFAKI BİRLEŞTİRİCİ OLACAK

MİLLET İTTİFAKI BİRLEŞTİRİCİ OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Millet İttifakı Yozgat Belediye Başkan Adayı Metin Özışık ve Belediye Meclis Üyesi Adayları Yozgat’ı karış karış gezerek birlik vurgusu yapıyor.

Yozgat’ta istihdama katkı sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Özışık, “Cezaevi, Adliye binası, Hükümet konağı gibi yatırımlar Yozgat ekonomisine marjinal katkı sağlayacak projeler değil. Bunların memlekete, istihdama ve üretime katkısı olmaz. Hükümet konağında çalışan memurun maaşı kadar katkısı olur. AK Parti iktidarında Yozgat’ta üretim yapan ve doğrudan istihdam sağlayan bir yatırım yapmadılar” dedi.
Yozgat’ta istihdama katkı sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Özışık, “Cezaevi, Adliye binası, Hükümet konağı gibi yatırımlar Yozgat ekonomisine marjinal katkı sağlayacak projeler değil.
Bunların memlekete, istihdama ve üretime katkısı olmaz.
Hükümet konağında çalışan memurun maaşı kadar katkısı olur. AK Parti iktidarında Yozgat’ta üretim yapan ve doğrudan istihdam sağlayan bir yatırım yapmadılar” ifadelerini kullandı.Yozgat’ta göçün durması, istihdamın artması, üretimin artması için ne yapılması gerektiğini kendisinin bildiğini vurgulayan Metin Özışık, Yozgat makus tarihini yeneceğini belirtti.
Yozgat’ın komşu illeri gibi üretimde öne çıkması için çalışacaklarına değinen Özışık, “Yozgat’ın kaybedeceği bir beş yılı daha yok. Yozgat artık makûs talihini yenmeli ve komşusu olduğu iller gibi sanayide, eğitimde, istihdamda üst sıralara yükselmelidir. Yozgat’ı göç alan iller arasına sokmak için, Yozgat’ın çehresini değiştirmek için ve bir üniversite şehri öğrenci kenti yapmak için yola çıktık” şeklinde konuştu.
Özışık, “Bir mimar için yapı ya da yapılar için düşünüp tasarladığı çizimler projedir. Bir endüstri mühendisi için makinaların entegrasyonu için yaptığı plan projedir. Ama bir belediye için proje; yol yapmak, park yapmak, kaldırım yapmak, bina yapmak olamaz, çünkü bunlar asli görev ve vazifedir. Yozgat belediyesi Hızlı tren istasyonunu merkez alan, yeni bir şehir kurmak zorundadır. Mevcut problemleri çözmenin başka yolu yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.