Altın 6447.07 %1.63
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.463 %0.05
Euro 53.5057 %-0.24
Sterlin 61.5541 %0.13

Murat Karatekin ile Yozgat Konuşuyor

Murat Karatekin ile Yozgat Konuşuyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü deyince artık insanların aklına ‘emek’ ve ‘dayanışma’ değil, ‘tatil’ geliyor. Bu hafta Yozgatlılara ‘1 Mayıs deyince aklınıza ne geliyor’ sorusunu sorduk.

Bazı vatandaşlar, 1 Mayıs deyince akıllarına tatilin geldiğini söylese de, tatil yapmayan emekçiler ise 1 mayıs’ın amacının dışına çıktığını düşünüyor.

İzzet Şafak: “İşçi Bayramını ifade ediyor. Daha önce işçilerin yaşadığı bir takım problemlerden dolayı bugün işçi bayramı olarak kabul edilmiş. 1 Mayıs diyence aklıma bu geliyor”

Mustafa Avşar: “1 Mayıs benim için memurların tatil yaptığı, işçilerin çalıştığı bir günü ifade ediyor. işçiler bu Dünya’ya çalışmaya gelmiş”

Nagihan Güçlü: “1 Mayıs’ın amacı işçilerin günün kutlamak ama şuan ülkemizde amacından çıkmış bir şekilde. İşçilerden çok memurlar tatil yapıyor. Bu durumdan herkes şikayetçi. Ankara’da eylem yapılıyor. Amaç bu mu? Eylem yapıp ülkeyi karıştırmak mı? Gerçekten işçi olup hakkını savunmak mı?”

Burak Okçu: “1 Mayıs adı işçi bayramı ama maalesef işçiler açısından hiçte öyle değil. Onlar çalışmaya devam ediyorlar. Bence 1 Mayıs tatilinin ilgilileri için yeteri kadar üzerine düşülmüyor”

Mustafa Şenyüz: “İşçi bayramı işçiler için yapılmış bir şey ama işçilerin bayram yaptığını düşünmüyorum. Çünkü ülkemizde işçiye değer verildiğini düşünmüyorum. İşçi bayramında memurlar tatil yapıyor, işçiler çalışmaya devam ediyor. En azından bir günde olsa aileleri ile vakit geçirebilirler”

Selami Orhan: “1 Mayık dayanışma günü, emekçi günü. Yani emeğini karşılığını alamayanların günü”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.