Mustafa Özalp ‘Enerji savaşlarını’ anlattı
Yozgat Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Özalp, Doğu Akdeniz bölgesinde yaşanan ‘enerji savaşlarını’ anlattı.
Özalp, Türkiye’nin Akdeniz de en uzun kıyısı olan ülke olduğunu belirtti.
Bozok Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEYDER)’nin haftalık sohbet toplantıları devam ediyor. Derneği bu haftaki konuğu Yozgat Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Özalp oldu.
Özalp, “Satın alınan 4 gemi ile sismik araştırmalar ve iki gemimizle petrol ve doğalgaz arama çalışmaları devam ediyor. Kıbrıs Rum Kesimi, İsrail, Mısır gibi ülkeler anlaştığı petrol şirketlerinin arama çalışmaları neticesinde dört nokta da doğalgaz ve petrol bulduğu taşımakta zorlanan bir süreçte olduğunu bunun için en güvenli hattın Ceyhan petrol boru hattı olduğunu ekonomik bölge olarak Libya ile birlikte yapılan anlaşmanın ülkemiz adına hayati önem taşıyor” dedi.
Program sonrasında BEYDER Genel Başkanı Aydoğan Bilir, Yozgat Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Özalp’a, Dr. Mehmet Güneş’in ‘Bir güzel İnsan Muhsin Yazıcıoğlu’ kitabını hediye etti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.