O köye müjde: Mahalle olacak
Boğazlıyan İlçesine bağlı Özler Birlik Derneği, bayramlaşma programı düzenledi.
Bayramlaşma programına katılan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Özlerlilere bir müjde verdi.
Coşar, köyün mahalle yapılmasını teklif etti.
Cami bahçesinde düzenlenen programa köylüler hem bir birleri ile bayramlaştı hem de hasret giderdi.
Bayramlaşma programına AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Dursun, Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, MHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Ali Akon, Yozgat İl Genel Meclis Üyesi Mikayil Demir, Boğazlıyan İlçe Tarım Müdürü Ümmiye Saygın, Boğazlıyan Belediye Başkan Yardımcısı Feramuz Bozoğlu, Doğu Türkistan Milli Meclisi Koordinatörü Abdülkadir Tümtürk ve Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Türkiye Temsilcisi Emirhan Aydoğmuş ile vatandaşlar katıldı.
MAHALLE OLSUN
Özlerlileri selamlayan Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Özlerlilere, mahalle olma önerisinde bulundu.
Coşar, “Böylece yol, su, çöp toplama, kanalizasyon ve doğalgaz hizmetlerinden gelin Özleri faydalandıralım. İtfaiye aracı, Greyder, Çöp toplama aracı ile istihdam sağlayalım. Özler’in bu hizmetlere kavuşmasına siz karar verin, bu yükü biz üstlenmeye hazırız” dedi.
HİZMET GETİRMEYE HAZIRIZ
AK Parti İl Başkanı Çelebi Dursun, mahalle olma önerisinin yerinde bir öneri olduğunu dile getirdi.
Dursun, “Bunun Boğazlıyan’a yükü 10 lira ise ben bu hizmetin gelmesi için 20 lira bulmaya hazırım” dedi.
BEREKET OLMAZ
Özler Birlik Derneği Avrupa Koordinatörü Veysel Filiz, 3 yıldır köylerinin gelişimi için çaba gösterdiklerini söyledi.
Filiz, buna karşın birçok haksızlığa uğratıldıklarını belirtti.
Filiz, “Bizler köyümüzün insanı hak ettiği hizmetlere kavuşsun, yurtdışındaki hemşehrilerimiz köylerine gelmekte motive olsunlar, yol, su, elektrik, çöp gibi sorunları kalmasın isteriz. Sosyal etkinliklerle köyümüze gelmekten vazgeçmiş olan en az 30 gencimizi Festivalimiz sayesinde yeniden kazandık, insana yatırım her şeyden önemli, insanlarımızın komşuluk ve akrabalık bağları güçlenmesini istiyoruz. Fitnenin, fesatlığın ve hasetin olduğu yerde bereket ve rahmet olmaz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.