Okul kantinleri denetimde
Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, okulların açılmasıyla birlikte başlattığı okul kantinlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2018-2019 eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte okul kantinde denetim yaparak Yapılan denetimlerde, işyeri ruhsatı, fiyat listesi ve genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi.
Zabıta ekipleri yapılan son denetimlerde eksiklikleri bulunan kantinleri uyarılarda bulunarak bir hafta içerisinde eksikliklerini gidermeleri için süre verdi.
Yozgat Belediye Zabıta Müdüresi Yıldız Ersin, zabıta ve gıda mühendisimizle birlikte okul kantinlerini tek tek dolaşıp denetim yaptık. Denetimlerde özellikle son kullanma tarihlerine bakıyoruz. Son kullanma tarihleri geçen ürünleri anında aldırıyoruz. Çünkü okul kantinlerinden alışveriş yapan çocuklar son kullanma tarihlerine dikkat etmiyorlar" dedi.
Zabıta Müdürlüğü olarak denetimleri aralıksız sürdürdüklerini belirten Yıldız, "Öğrencilerimizden isteğimiz, yedikleri gıdaların son kullanma tarihlerine baksınlar. Eğer geçtiyse almasınlar veya iade etsinler. Satışı yapan eğer itiraz ediyorsa bizi arasınlar. Biz gerekli cezai işlemi uygularız. Ama şuana kadar yaptığımız denetimlerde de cezai işlem konusu olmadı. Kurallara uyan tüm kantin yöneticilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.