Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'den Yangın Uyarısı: Ateş Yakmayalım, Ormanlarımızı Koruyalım
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte yaşanan orman yangınlarına dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.
Yozgatlı Genel Müdür Karacabey, vatandaşları anız ve bahçe temizliği amacıyla ateş yakmamaları konusunda uyardı ve bu tür davranışların toprağımıza ve ormanlarımıza büyük tehlike oluşturduğunu vurguladı.
Karacabey'in uyarıları şu şekilde
Genel Müdür Karacabey, yaz mevsiminde artan sıcaklıklar ve dikkatsizlik sonucu orman yangınlarının hızla yayılabileceğini belirtti. Bu sebeple vatandaşlardan özellikle anız ve bahçe temizliği sırasında ateş yakmamalarını, sigara izmaritlerini dikkatli bir şekilde atmalarını ve çevrelerini temiz tutmalarını istedi.
Karacabey, “Ormanlarımız bizim en değerli varlıklarımızdan biri. Onları korumak hepimizin görevi. Küçük bir kıvılcım bile büyük felaketlere yol açabilir. Bu yüzden dikkatli olmalı ve yangın riskini en aza indirmeliyiz” dedi.
Vatandaşlar, orman yangınlarına karşı duyarlı olmaya ve çevreyi koruma konusunda bilinçli davranmaya davet edildi. Orman Genel Müdürlüğü, yangınlara karşı alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.