Altın 6371.37 %0.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4355 %0.04
Euro 53.425 %-0.36
Sterlin 61.4708 %-0.01

Pehlivanları Ağırladı

Pehlivanları Ağırladı

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Dayılılar Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ilk kez 'Karaçayır Yaylası Karakucak Güreşleri' düzenlendi.

Dayılılar Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurullah Doğan, Avrupa, Kırkpınar ve Akdeniz Olimpiyat şampiyonu güreşçilerinin katıldığını belirterek "Köylüler arasında birlik ve beraberliği sağlama, kaynaşma, dayanışmayı artırmak amacıyla bu etkinliği düzenledik” dedi.

Henüz yeni kurulan bir dernek olmasına rağmen böyle bir etkinliği düzenleyen Dayılılar Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurullah Doğan’a ve köy muhtarına teşekkür eden Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, bu tür etkinliklerin ilçenin ve Yozgat’ın tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

HAMURUMUZDA VAR

Yaklaşık bir ay önce Akdağmadeni olarak Yozgat’ın en büyük organizasyonunu düzenlediklerini anımsatan Başkan Yalçın, “ 8 gün 8 gecelik bir festivali geride bıraktık. Günleri geceleri dolu dolu geçti. Son günü de Çiçekliçayır bölgesinde yine Karakucak güreşleri vardı. O gün Çiçekliçayır bölgesi tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Henüz bir ay bile geçmedi. Bugün görüyorum ki Karaçayır bölgesinde bizim güreşe olan ilgimiz hiçbir şekilde azalmamış. Yine burada muhteşem bir kalabalık görüyorum. Çünkü bizim hamurumuz mayamız kahramanlıkla, pehlivanlıkla yiğitlikle yoğrulmuş. Biz bu Koçyiğitleri her gün izlesek belki her gün izlemeye geleceğiz. Onun için bu ilginizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Spora yönelen insanlarda kötü alışkanlıkların daha az görüldüğünü dile getiren Başkan Yalçın, “Bir hekim olarak da belirtmek istiyorum ki spor her türlü kötü alışkanlığın azaltılmasında önemli bir etken. Günümüzde en büyük sıkıntı yaşadığımız alışkanlık ne yazıkki tembellik ve bağımlılık. Özellikle küçük yaşlarda başlayan sigara kullanımı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, teknolojik bağımlılık günümüz insanın en büyük hastalığı konumuna gelmiş. Görevde bulunduğum süre içerisinde inşallah ata sporumuz olan güreşin Akdağmadeni gençleri arasındaönünü açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bir sporcu demek kendisinden sonra gelecek olanlara örnek olmak demek. Akdağmadeni’mizden de böyle Koçyiğitlerin baş pehlivanların yetişmesi için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

ER MEYDANI DÜRÜSTLÜĞÜN SEMBOLÜ

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ da böylesine önemli bir etkinliğe katılmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Kendisinin de Akdağmadeni’li olduğunu ve ilçede ilk kez böylesine bir etkinliğe katıldığını anımsatan Rektör Karadağ, “Er meydanı doğruluğun, dürüstlüğün sembolüdür. Bu toprağın insanları güçlü, kuvvetli olduğu kadar dürüst, namuslu, ahde vefası olan insanlar. Bu etkinliğin önemli değerlerin ortaya çıkarılmasına vesile olacağına inanıyorum. Bu toprağın insanları vatan bayrak toprak üçlüsüne sahip çıkmaya devam edecek. Bu vesile ile bu etkinliğin topraklarımızın tanıtılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Dayılı Köyü’nde bu sene bir ilk yaşandığını dile getirdi. Yozgat Akdağmadeni Dayılı Köyü insanlarının tanıdığı en iyi insanlardan olduğunu dile getiren Bozdağ, güreşlerin Dayılı Köyü, Akdağmadeni ve Yozgat’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.