Altın 6371.37 %0.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4355 %0.04
Euro 53.425 %-0.36
Sterlin 61.4708 %-0.01

RAKİPSİZ BAŞKAN AÇIKEL

RAKİPSİZ BAŞKAN AÇIKEL

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, oyunu artırarak, büyük bir çoğunlukla seçimi kazanarak ilçesinden güven oyu alan belediye başkanı oldu.

İkinci dönemine yeni hizmetlerle başlama temennisi ile mazbatasını alıp, görevine başlayan Açıkel, seçimden önce söz verdiği gibi rozetini çıkarıp, yine tüm Sarıkaya’nın belediye başkanı olacağının mesajını verdi.

Yozgat’ın Sarıkaya İlçe Belediye Başkanı Ömer Açıkel, 2014 yılında yüzde 51,7’lik oy oranı ile seçimi kazanarak, 13 AK Partili Belediye içerisinde 1 MHP’li belediye başkanı hüviyeti ile göreve başlamıştı. Açıkel, son 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde aldığı yüzde 54,48’lik oy oranı ile bir kez daha rakipsiz olduğunu gösterdi.

OYUNU İKİYE KATLADI

Önceki gün mazbatasını alarak göreve başlayan Açıkel, bir önceki seçime nazaran oyunu ikiye katlayarak başkanlık makamına oturma başarısını elde etti. Açıkel, 2014 yılında 4 bin 758 oyla seçimi kazanırken, 2019’da bu oran 5 bin 184’e ulaştı.

Beş yıllık görev sürecinin ardından Sarıkayalı’dan bir kez daha güven oyu alan Açıkel, genç yaşta elde ettiği belediye başkanlığı makamında ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla halkın gönlünü kazanan belediye başkanı oldu.

MAZBATASINI ALDI…

Sandıkların açılmaya başlaması ile birlikte seçim zaferini ilan eden ilk belediye başkanlarından olan Açıkel, önceki gün mazbatasını alarak görevlerine kaldığı yerden devam etmek üzere makamına oturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.