RAMAZAN AYI RAHMET AYI
11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nda ikinci haftayı geride bıraktık. Mücahit Aslan’ın hazırlayıp sunduğu Ramazan Esintisi ikinci haftasında da birbirinden değerli konukları ile devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Müşaviri Abdulkadir Şahin ve Çapanoğlu Camii İmam Hatibi Cemal Şahiner’in konuk olduğu programda, Şahiner Kur’an-ı Kerim tilaveti ile Kur’an ziyafeti çekti.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı münasebeti ile her yıl bir temanın belirlendiğini anımsatan Aslan, bu yılki temanın Ramazan ve İnfak olduğunu kaydetti.
MANEVİ
HAZIRLIKLAR
UNUTULDU
Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Müşaviri Abdulkadir Şahin, “Yüce Rabbimiz evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerife bizleri kavuşturdu.
Bütün izleyenlerimizin ve İslam Alemi’nin ramazanını kutluyorum” dedi.
Geçmişte Ramazan Ayı’na manevi bir hazırlığın da yapıldığına değinen Şahin, “Eskiden çocukluk dönemlerimizden bahsediyorum, Mübarek Ramazan Ayı’na bir manevi hazırlık da yapılırdı.
Bu hazırlık çerçevesinde en basit örnek olarak Ramazan yaklaşmadan önce sigara alışkanlığı olan sigarayı bırakırdı.
Kahvehanelere gidenler bu alışkanlıklarına biraz ara verirdi. Şu an bu hazırlıkların maalesef ki yapılmadığını görüyoruz. Günlük hayatın telaşında o manevi hazırlıktan uzaklaşıldığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

RAMAZANNKURTULUŞA İŞARET EDER
Şahin, Ramazan ayının faziletlerinden bahsederek, “Ramazan deyince aklımıza hep klasik bir cümle gelir : Nerde o eski ramazanlar?
Ben çocukluğumdan hatırlıyorum Ramazan Ayı yaklaştığı zaman evlerde bir haraketlilik olurdu.
Günümüzün telaşında bu gelenekleri kaybettik.
Ben kendi evimden bakıyorum o kadar büyük telaşlar görmüyoruz.
Yiyecek içecek manasında ufak tefek hazırlıklarımız oluyor ama kendimizi ruhi manada ramazana tam hazırlıyor muyuz? dersek bu konuda biraz düşünmemiz gerekiyor.
Ramazan- ı Şerif Cenab-ı Hakkın ramazana ulaşanlara en büyük armağanıdır.
Bu ayın en önemli özelliklerinden birisi de Kur’an ayı olması.
Ramazan ayında başka aylarda olmayan bir hasletin daha olduğu yani Kadir Gecesi’nin olduğunu görüyoruz. Ramazan ayı tam manası ile idrak edildiğinde, rahmetinden, mağfiretinden ve cehennem azabından kurtuluşa işaret eder” ifadelerine yer verdi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.