Altın 6370.62 %0.43
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4342 %0.04
Euro 53.4447 %-0.35
Sterlin 61.48 %0.01

SAĞLIK EVLERİ ONARIM BEKLİYOR

SAĞLIK EVLERİ ONARIM BEKLİYOR

İl Genel Meclisi Aralık ayı ikinci bileşim toplantısında konuşan Çevre ve sağlık komisyonu Başkanı Abdulbaki Karataş, sağlık evlerinin onarımdan geçmesi gerektiği bilgisini verdi.

İl Genel Meclisi Aralık ayı ikinci bileşim toplantısında konuşan Çevre ve sağlık komisyonu Başkanı Abdulbaki Karataş, sağlık evlerinin onarımdan geçmesi gerektiği bilgisini verdi.

Meclis üyelerine Merkez ilçede bulunan Sağlık evi ve Sağlık ocaklarının genel durumları hakkında bilgi veren Karataş, Merkez Çadırardıç köyü sağlık evinde bir vekil personelin çalıştığı, 2018 yılında tadilat yapıldığı ancak çatısının aktığı, elektrik kablolarının açıkta olduğu bakım yapılması gerekmektedir. Çalatlı sağlık evinde kadrolu personelin olduğu, bakım ve onarıma ihtiyaç duyulmaktadır. Derbent sağlık evinde personel olmadığı, ancak kullanılabilir vaziyettedir. Divanlı köyü sağlık evinde kadrolu personel olduğu, bakım ve onarıma ihtiyaç duyulmaktadır. Esenli köyü sağlık evinde kadrolu personelinin olduğu, bakım ve onarımına ihtiyaç duyulmamaktadır. Gülyayla sağlık evinde personel olmadığı, ancak kullanılabilir vaziyettedir. Cihanpaşa sağlık evinde personel olmadığı ancak kullanılabilir vaziyettedir. Osmanpaşa köyü sağlık evinde vekil personelinin olduğu, sağlık evinin kullanılmaz durumda olduğu ve köy tüzel kişiliğine ait binada hizmet vermektedir” dedi.

İL MERKEZİNDEKİ SAĞLIK EVLERİNDE SORUN YOK

Karataş, İlimiz merkezinde bulunan 1 nolu Aile Sağlık Merkezi, 2 nolu Aile Sağlık merkezi, 3 nolu Aile Sağlık merkezi, 4 nolu Aile Sağlık merkezi, 5 nolu Aile Sağlık merkezi, 9 nolu Aile Sağlık merkezi, 10 nolu Aile Sağlık merkezi, TOKİ Aile Sağlık merkezi ile Cezaevi Aile Sağlık merkezi binalarının bakım ve onarımlarım ihtiyaçları bulunmamaktadır. Buralardaki personelin bölge halkına hizmet verdiği, ancak 15 Temmuz Mustafa Koçak Aile Sağlık merkezinin tavanda esnemelerin olduğu ve 7 nolu Aile Sağlık merkezinin baca ve çatı ile kapılarının bakım onarımlarına ihtiyaç olduğu görülmüştür. Söz konusu bu bakım ve onarım işlerinin Sağlık İl Müdürlüğünce yatırım programına alınarak yaptırılması komisyonumuzca uygun görülmüştür” ifadelerine yer verdi.

Okunan rapor meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.