Şifa kaynağı Akdağmadeni salebi
Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, Salebin üretimi ve değirmenden sofraya gelmesi için önemli çalışmalar üretiyor.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, Salebin üretimi ve değirmenden sofraya gelmesi için önemli çalışmalar üretiyor. Yozgat Evlilik Hazırlıkları Yapı ve Mobilya Fuarı’nda, Akdağmadeni’nin şifa kaynağı salebi de yoğun ilgi gördü. Akdağmadeni denilince akla gelen bir çok şeyden bir tanesi de salep.

Akdağmadeni Belediyesi’nde çalışan Abdullah Kocaman, Akdağmadeni salebi ile ilgili Çamlık TV’ye açıklamalarda bulundu. Kocaman, Akdağmadeni salebini fuarda saf bir şekilde tanıtmak istediklerini söyledi. Salebin yüzde yüz doğal ve hiçbir katkı maddesi olmadan üretildiğini kaydeden Kocaman, “Salep Maraş dondurmasında kullanılıyor, ilaç yapımında kullanılıyor. Salebin birçok alanda kullanım şekilleri mevcut. Akdağmadeni Belediyemize başvurarak, Akdağmadeni belediyemizin parklarında, aile çay bahçelerinde ve hastane kantinimizde mevcut. Ulaşmak isteyenler bu şekilde temin edebilirler. Belediye Başkanımız Nezih Yalçın’ın da salebi öğütme değirmeni ile ilgili çalışması mevcut. Onunla beraber de daha kaliteli bir salep üretmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.