Tarım Sektörü Üvey Evlat Muamelesi Görüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:
İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Kayalar, Yozgat ve Türkiye'nin genelindeki ekonomik sorunlar, tarım sektörünün durumu ve hayvancılık sektöründeki ithalat politikaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye Son 4-5 Yılda İyi Yönetilmiyor
Türkiye son 4-5 senedir iyi yönetilemediğini belirten Kayalar,
“Ekonominin çeşitli alanlarında ciddi belirsizlikler olduğuna ve üretimin önünün görülememesinden kaynaklanıyor. Tarım sektörü Türkiye için çok önemli. Köylerde yaşamın sonlandırılmasının ve tarım politikalarının günlük kararlarla yönlendirilmesinin, çiftçilerin zor durumda kalmasına sebep oluyor. Rusya-Ukrayna savaşının gıda güvenliği ve yerli üretimin önemini bir kez daha gösterdi” dedi.

İthalat Yapılıyor
Kayalar,
“Hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlar çok büyük. 2010 yılından itibaren başlayan canlı hayvan ve kırmızı et ithalatının piyasa dengelerini bozdu ve çiftçiler mağduriyet yaşıyor. 2024 yılı için ayrılan tarımsal destekleme ödemelerine rağmen, ithalata büyük miktarlarda para aktarıldı.”
Ciddi Adımlar Atılması Gerekir
Halkın yaşadığı ekonomik zorluklara ve et kuyruklar hakkında konuşan Kayalar,
“Seçimlerin ardından Türkiye'nin kaybettiği yılları geri kazanabilmek için ciddi adımlar atılması gerekir. Yönetim ve politika değişikliklerinin yanı sıra, herkesin durumu yeniden değerlendirmesi ve ülkenin geleceği için çözüm yolları üretmesi gerekir” diye konuştu.
Resmi İlanlar
Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.