Altın 6418.65 %1.18
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4316 %0.04
Euro 53.456 %-0.33
Sterlin 61.5355 %0.1

Tarlasını kazarken ortaya çıktı: Jandarma Ekipleri Harekete Geçti

Tarlasını kazarken ortaya çıktı: Jandarma Ekipleri Harekete Geçti

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir Kasabası’nda bir tarlada bulunan patlamamış top mermisi jandarma tarafından imha edildi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir Kasabası’nda bir tarlada bulunan patlamamış top mermisi jandarma tarafından imha edildi.


Sorgun ilçesine bağlı Eymir kasabası Çadırözü Yaylası'nda kepçe ile arazi düzenlemesi yapan Enes Çakıroğlu, yerde bir top mermisi olduğunu fark edince durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, patlamamış top mermisinin etrafını çevirerek güvenlik tedbiri aldı.

Bölgeye ulaşan bomba uzmanları, patlamamış top mermisini güvenli alana taşıyarak imha etti.
Merminin nereden ve nasıl geldiğini belirlemek için inceleme başlatıldı.

Jandarma'ya haber verdim

Tarlasında patlamamış top mermisini bulan Enes Çakıroğlu,

“Tarlada kepçe ile arazi düzenlemesi yaparken yerde değişik bir şey gördüm. Kepçeden inip baktığımda top mermisi olduğunu fark edince durumu Jandarma ekiplerine bildirdim. Jandarma ekipleri de gerekli güvenlik önlemlerini aldı ve 3 metrelik bir kuyu açarak burada imha ettiler” dedi.

İlk defa böyle bir şey ile karşılaştık

Çakıroğlu,

“Köyümüzde büyüklerimizden de duyduğum kadarıyla ilk defa böyle bir top mermisi çıktı. Bilindiği gibi Eymir Kasabası tarihi bir yer. Bizim köy arazilerinde de zaman zaman mezarlar, çanak ve çömlekler, iskeletler çıkıyordu. Ama ilk defa böyle bir şey ile karşılaştık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.