Türk Eğitim-Sen'de buluşuyorlar
Türk Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanlığı, Bozok Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencileri iftar sofrasında buluşturuyor. Sendika her gün 200 öğrenciye iftar yemeği veriyor.

Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Mahmut Kabayel, “Göreve geldikten sonra başlattığımız ve artık geleneksel hale gelen Bozok Üniversitesinde okuyan 200 öğrenci ile her gün iftar sofrasında buluşuyoruz” dedi.
Kabayel, “Amacımız Yozgat’ta bir eğitim sendikası olarak farkındalık oluşturmak. Özellikle üniversitemize dışarıdan gelmiş kendilerini misafir olarak kabul ettiğimiz Bozok Üniversitesi öğrencileriyle böyle bir farkındalık yaratmak istedik. Eğitim camiasında olduğumuz içinde geçen yıl başlattığımız bu olayı tüm hızıyla devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

5 BİN ÜZERİ ÖĞRENCİ İLE BULUŞUYORUZ
Geçen yıl 7 bin öğrenci ile iftar sofrasında buluştuklarını belirten Kabayel, “Bu sene de her gün 200 öğrenci ile 5 binin üzerinde öğrenci ile iftar sofralarında buluşmuş olacağız. Geleneksel hale getirdiğimi iftarlarımız her sene devam edecek. Aile yakınlarımız, üyelerimiz okuldaki öğretmen arkadaşlarımız destek oluyorlar. Tamamen sponsorlar aracılığı ile yapıyoruz. Katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. Türk Eğitim Sen olarak her zaman farklı olduğumuzu farklı işler yapacağımızı beyan etmiştik. Bundan sonrada bu işlere özellikle sosyal konuda farkındalık yaratacak işlere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
DESTEK OLUYORUZ
Gönüllü olarak etkinliğe destek veren Bozok Üniversitesi öğrencilerinden Murat Ceren “Öncelikli amacımız toplumun yararına bir şeyler yapmak, toplumdaki aksaklıkları gidermektir. Buraya gelerek iftar yapan arkadaşlarımıza yemek dağıtmayı amaçladık. Daha sonra burada temizliği yapıyoruz. Güzel program oldu” dedi.
Öznur Günenç isimli öğrenci ise, “Buradaki asıl amacımız dersi buraya uygulamak değil. İnsanlara bunu göstermektir. Burada gönüllü olarak gelen öğrencilere gösterip onların da bir şey yapmasına teşvik etmek. Bu ders aslında ilk başta ders gibi gelirdi. Ama buraya geldiğimiz için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.