Türkiye’nin tahıl ambarı Yozgat’ta çiftçi hasadı umutla sürdürüyor. Gıda krizine dur diyecek emektar çiftçiyi Yerköy Belediye Başkanı tarlasında yalnız bırakmadı
Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, emeğin, alın terinin adresini ziyaret etti
Yozgat’ın tahıl ambarı Yerköy’de sarı biçerler çiftinin alın teri ve emeğinin karşılığını hasat ediyor. Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, nohut hasadı yapan çiftçileri tarlada ziyaret etti.

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan ve üretime olan ihtiyacının her geçen gün arttığı bir süreçte değeri daha da artan Yozgat’ta hareketli bir hasat dönemi yaşanıyor. Yerköy’ün Sarıyaprak Köyü’nde çiftçiler nohut hasadı gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyor.

BEREKETLİ OLSUN ZİYARETİ
Tarımda ve özellikle hasadın olmazsa olması biçer döver potansiyeli bakımından Türkiye’nin marka ilçelerinden olan Yerköy’de belediye başkanı Ferhat Yılmaz, toprağa alın terini döken çiftçiyi yalnız bırakmıyor.
İlçede biçer döver şenliği ile tarıma verdiği önemi gösteren Yılmaz, Sarıyaprak köyünde çiftçilere bereket diledi.
Yılmaz, “Toprakla tohumu, tohum ile insanlığı buluşturan emektar çiftçilerimizi nohut hasadında ziyaret ettik” ifadelerine yer verdiği ziyarete ilişkin şunları söyledi:
“Anadolu'nun bereketli topraklarına alın terlerini döken ve umutlarını toprağa eken çiftçilerimizin hasat mevsimlerinin hayırlı ve bereketli olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.