TZOB Başkanı Bayraktar, gıda israfına dikkat çekti! Bu sorun çözülmeli
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Bayraktar, gıdanın hayati bir öneme sahip olduğunu ve suyun bu süreçte kritik bir rol oynadığını vurguladı. Dünya Gıda Günü'nün temasının "Su hayattır, su gıda demektir" olduğunu belirterek, suyun gıda üretiminin temel hammaddesi olduğunu ifade etti.
Bayraktar, dünya genelinde açlıkla mücadele konusunda hala sorunlar yaşandığını ve bu sorunun çözülmesinin zorluğuna dikkat çekti. Özellikle Afrika'nın açlıkla mücadelede en büyük zorlukları yaşayan bölge olduğunu belirten Bayraktar, 2030 yılına gelindiğinde yaklaşık 600 milyon insanın hala yetersiz besleneceğinin tahmin edildiğine dikkat çekti. "Açlığı bitirme" hedefine ulaşmanın zorluğuna ve bu konudaki çabaların yetersizliğine vurgu yaptı.
Ayrıca, Bayraktar, dünya genelindeki sağlıksız beslenme alışkanlıkları, obezite sorunları ve gıda kayıpları ve israfı gibi sorunlara da değindi. Dünya çapında tüketilen gıdanın yaklaşık yüzde 17'sinin çöpe atıldığını ve bu durumun aynı zamanda su kaynaklarının da kaybına neden olduğunu belirtti.
Bayraktar ayrıca, pandemi, kriz ve savaşların gıda konusundaki farkındalığı artırdığını ve gıdanın stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Parasının olmasına rağmen gıdaya ulaşamayanlar olduğunu ve gıda milliyetçiliğinin ortaya çıktığını belirten Bayraktar, tarım sektörünün önemine vurgu yaparak, tarımın olmadığı bir ülkede gıdanın üretilemeyeceğini dile getirdi.
Son olarak, su kaynaklarının etkin kullanımının gerekliliğine değinen Bayraktar, tarım sektörünün su kullanımının diğer sektörlerle uyumlu bir şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.