Altın 6374.49 %0.49
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4344 %0.04
Euro 53.4418 %-0.35
Sterlin 61.4755 %0

Unutmadık, unutturmayacağız

Unutmadık, unutturmayacağız

15 Temmuz hain darbe girişimin ikinci yılında Çamlık Gazetesi olarak vatandaşlara o geceyi sorduk. Hepsinin ortak temennisi, ‘Allah bize bir daha o geceyi yaşatmasın’ olurken, vatandaşlar 15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade ettiler.

Vatandaşların 15 Temmuz hani darbe girişimi ile ilgili görüşleri ise şöyle;


"ÇOK ZOR BİR GÜNDÜ"
Murat Mustafa; “Çok zor bir gündü. Soğuk kanlılıkla atlattık. Gerçekten üzüntülü bir gündü bizim için. Şehitlerimiz sağ olsun, vatanımız sağ olsun. Allah bir daha yaşatmasın. Başımızdan bir daha gelip geçmesin. Başımızdakiler de hiç eksik olmasın”


"BİR DAHA OLMASIN"
Nazif Açıkgöz; “Şehitlerimiz rahmetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bir daha bu tür girişmelerin olmamasını temenni ediyoruz”


"BİR DAHA YAŞATMASIN"
Erdal Eroğlu; “Allah memleketimize böyle kötü günler bir daha yaşatmasın. İnşallah bundan sonra daha iyi olur. O geceyi nasıl birlik ve beraberlik içinde bertaraf etmiş isek, bundan sonra da bu birlikteliğimiz sürer. Allah bir daha o adilere fırsat vermesin. 15 Temmuz’da halk gereken cevap verdi. Bir daha olmasın ama olursa yine gereğini yaparız”


ZARAR GÖRMEZ İNŞALLAH
Metin Mermertaş; “İnşallah hayırlı olur. Allah bir daha tekrar yaşatmaz. İnşallah başımıza bir daha böyle bir şey gelmez. Devletimiz, milletimiz, vatanımız zarar görmez inşallah”


"BİRLİK VE BERABERLİĞİN SÜRMESİ GEREKİYOR"
Ahmet Sargın; “15 Temmuz Türkiye’de bir dönüm noktası. İkinci Çanakkale diye tanımladığımız dönüm noktalarından birisi. Aynı zamanda 15 Temmuz bize ciddi bir ihaneti gösterdi. Bu şu anlama geliyor. Türkiye bu tür olaylara karşı dikkatli olması lazım. Böyle her önüne gelen adam şeyhim, hocayım diye insanların kandırmasına müsaade edilmemeli. Yakın tarihte biliyorsunuz Adnan Oktar olayı da gerçekleşti. Bu tür insanlar genellikle ya ABD’nin, ya İsrail’in yada İngiliz ajanı olarak ülkemizde faaliyet gösteriyor ve Türk insanını kandırarak kendi ülkesine düşman ediyor. Bu anlamda gençlerin uyarılması lazım hem de Devlet zamanında ciddi tedbirler alması lazım. 15 Temmuz bize adeta tarihi yeniden canlandırdı. Millete birlik ve beraberlik getirdi. Bu birlik ve beraberliğin devam etmesi gerekiyor”


"ÇOCUKLARIMIZIN ÇOCUKLARINA GÖSTERMEMİZ LAZIM"
Fatih Aykut; “15 Temmuz’da milletimiz dirayetini ortaya koydu. Gücünü ortaya koydu. Reisimize olan inancımız gücümüze güç kattı. Milletçe gereğini yaptık. 15 Temmuz’un sürekli akılda tutulması lazım. Bu günlerde düzenlenen etkinlikler önemli . Bunları yaşamamız lazım ki, bir daha böyle bir şey tekrarlanmasın. Çünkü bunu unutmamamız, çocuklarımıza, çocuklarımızın çocuklarına göstermemiz lazım. Onlarda bunu bilsinler. İlle yaşayarak öğrenmemiz lazım. Yaşantılardan da tecrübe çıkarmamız lazım”


"SÜREKLİ HATIRLAMALIYIZ"
Mehmet Aksay; “Tarihimizi unutturdular bize. İnşallah 15 Temmuz’dan sonra tarihimizi unutmayız. Geçmiş tarihimizi okuyamıyoruz, kitapları hala çeviremiyoruz. Geçmişten ders alamıyoruz. Bazı hatalara düşüyoruz. 15 Temmuz’da da bazı hatalara düştüğümüzü gördük. İnşallah bundan sonra her sene yaşayarak, tekrar tekrar hatırlayarak tekrar aynı hataya düşmeyiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.