Altın 6451.73 %1.71
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4346 %0.03
Euro 53.4883 %-0.28
Sterlin 61.5495 %0.12

Uzman Çavuşlar Federasyon Genel Başkanı Ali Tilkici; Uzman Çavuşlar Kadro Bekliyor

Uzman Çavuşlar Federasyon Genel Başkanı Ali Tilkici; Uzman Çavuşlar Kadro Bekliyor

Uzman Çavuşlar Federasyon Genel Başkanı Ali Tilkici, 24 yıla yakın Türk Silahlı Kuvvetleri komando Tugaylarında Uzman Çavuş olarak görev yaptığını söyledi.

Uzman Çavuşlar Federasyon Genel Başkanı Ali Tilkici, 24 yıla yakın Türk Silahlı Kuvvetleri komando Tugaylarında Uzman Çavuş olarak görev yaptığını söyledi.

Tilkici, “Görevinin hepsinin Güneydoğuda geçti. Türkiye’de ki 200 bin görevde olan uzman çavuşların mağduriyetleri vardı. 2017 yılında dernek kurulumu ile beraber ve 5 dernek daha kurarak uzmanlar federasyonunu teşkil ettik. Bu 200 bin görevde olan kahraman ve 160 bin şehit, gazi, malül, emeklisinin sosyal ve kültürel haklarını korumak için federasyon teşkil ettik ve bununla ilgili mücadele ediyoruz” dedi.

Uzman Çavuşlar sözleşme ile görev yapıyorlar

Vatan savunmasının söyleşmesinin olmayacağını belirten Tilkici, “37 yıldır uzman çavuşlar sözleşme ile görev yapıyorlar. 37 yıldır amirin iki dudak arasındaki bu sözleşmesi oluyor. Meslekten atılmaların kanun ile meslekten atanmasını hukuk yönüyle yapılmasını istiyoruz. Biriken bir sürü mağduriyetimiz var. Bu kahramanlar vatan için can veriyorlar, kol veriyorlar. Aile kaybediyorlar. Üst bölgelerinde gençlikleri geçiyor. Hastalandıklarında 90 gün hava değişimi var. 90 günde iyileşmeleri lazım. Eğer iyileşmezlerse geçmişinde yaptıkları kahramanlıklara bakılmaksızın fesihleri yapılıyor”

Kanser hastası olursa sözleşme feshi yapılıyor

Tilkici, “Kanser hastalığına yakalanan bir uzman çavuş için sözleşme feshi yapılıyor. Çocuğuna karaciğerinden parça veren uzman çavuşun sözleşme feshi yapılıyor. Cezaları paraya çevrilen uzman çavuşların sözleşmesi fesih ediliyor. 37 yıl içerisinde 285 bin tane Anadolu yiğidinin sözleşmesi fesih edildi. Amirinin iki dudağının arasında meslek icra ediyorlar. Bu kahramanlar en çok şehit ve gazi verenler. Yozgat ilimizde dahi bir sürü şehit ve gazimiz var”

En büyük sorun kadro sorunu

Kahramanların en büyük sorununu kadro sorunu olduğunu ifade eden Tilkici, “Bu sorun halledilmeden de bu kahramanlar endişe duymadan görevine devam edemeyecekler. Devletimiz büyüktür. Devlet büyüklerimiz bunları duyacaktır. Sosyal medyada 30-40 bin uzman çavuş aileleri de evlatlarımıza kadro verin diyorlar. Tıpkı geçici, mevsimlik işçilere kadro verildiği gibi devlete hizmet edenlere verilenlere gibi kahramanlara, teröristlerin inlerine girenlere kadro istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.