Altın 6399.07 %0.87
BIST 14632.81 %1.47
Dolar 46.4421 %0.02
Euro 53.3672 %-0.51
Sterlin 61.2696 %-0.34

Vahşi Batı değil, biri Yozgat diğeri Sivas'ta! Türkiye'nin başı onlarla fena dertte

Vahşi Batı değil, biri Yozgat diğeri Sivas'ta! Türkiye'nin başı onlarla fena dertte

Türkiye'nin dört bir yanından aç kalan ayı haberleri gelmeye devam ediyor.  Yozgat'ta da son 6 ay içerisinde peş peşe görülen ayı ve vaşaklar vatandaşı korkuttu.

Türkiye'nin dört bir yanından aç kalan ayı haberleri gelmeye devam ediyor.  Yozgat'ta da son 6 ay içerisinde peş peşe görülen ayı ve vaşaklar vatandaşı korkuttu.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde aç kalan ayılar ormanlardan köy meydanına kadar inerek kendilerine yiyecek aradı. Köy meydanında bulunan meyve ağaçlarını fark eden ayılar ağaca tırmanarak karınlarını doyurmaya çalıştı.

Türkiye'nin başı ayılarla fena dertte!  Sivas'ta dördü birden görüntülendi

Sorgun ilçelerinde peş peşe ayı ve vaşaklar görüldü. Şehir merkezine kadar inen ayı bazı zamanlar mahallelere kadar inerken köpeklerin kovaladığı vaşak bir ağaca sığındı.

Dördü birden köy meydanında

Sivas'ın İmranlı ilçesine bağlı Kılıçköy’ünün muhtarı Temur Kılıç da, kameraları incelerken gördükleri karşısında hayrete düştü. Görüntülerde 4 ayının köy meydanında dolaştığı görüldü. Doğada yiyecek bulmakta zorlanan ve aç kaldığı düşünülen ayılar, bir süre köy meydanında dolaştıktan sonra elma ağacını fark etti. Ayılardan biri meyve ağacına tırmanarak meyve yedi. Diğer ayılar da yere düşen meyvelerden nasiplendi. O saatte köy meydanında kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önledi. Karınlarını doyuran ayılar bir süre sonra gözden kayboldu.

Köy muhtarı Kılıç, kameraları incelerken ayıları fark ettiğini belirterek, "Köyümüzde bulunan kameraları inceledikten sonra köyün ortasında 4 tane ayı fark ettim. Doğada yiyecek bulamayan ayılar köyde bulunan elma ağaçlarına tırmanıp meyvelerini yedikten sonra gözden kayboldular" dedi

VATANDAŞLAR ENDİŞELENİYOR

Yozgat'ta, Akdağmadeni ve Sorgun ilçelerinde son 6 ay içerisinde sıklıkla rastlanan ayı ve vaşaklar, vatandaşlar arasında endişe yaratıyor. Bu vahşi hayvanlar, zaman zaman şehir merkezine kadar inerek yaşam alanlarımıza kadar ulaşıyorlar. Bu durum, özellikle gece saatlerinde dışarıda olan vatandaşlar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bölge halkı, yetkililerden bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.

Ayılar, son yıllarda yiyecek bulmakta zorlandıkları için yaşam alanlarımıza daha sık inmeye başladılar. Bu durum, hem insanlar hem de ayılar için tehlikeli olabilir. Ayılar, yiyecek bulamadıklarında agresifleşebilir ve insanlara saldırabilirler. Aynı zamanda, insanların ayılarla yakın temasa geçmesi, hayvanların doğal yaşam döngülerini bozabilir ve onları insanlara bağımlı hale getirebilir.

Bu sebeplerle, ayıların ve diğer vahşi hayvanların yaşam alanlarımıza inmesini önlemek için gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşıyor. Ormanlık alanlarda yiyecek bırakmamak, çöp kutularını kapalı tutmak ve vahşi hayvanları beslememek bu önlemler arasında yer alıyor. Ayrıca, ayılarla karşılaşılması durumunda sakin kalmak, onlara yaklaşmamak ve hemen yetkililere haber vermek de hayati önem taşıyor.

Ayılar ve vaşaklar gibi vahşi hayvanların yaşam alanlarımıza inmesi, hem onlar hem de bizler için ciddi tehditler oluşturabilir. Bu nedenle, doğal yaşamı korumak ve vahşi hayvanlarla insanlar arasında sağlıklı bir denge kurmak adına gerekli önlemleri almak zorundayız. Bu konuda yetkililerin ve vatandaşların işbirliği yapması, olası tehlikeleri en aza indirgeyecektir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.