Yabancı gazetecilerden ortak mesaj; Yozgat'ın turizme kazandırılması için çalışma gerekli
UNESCO World Heritage etkinliği kapsamında Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Özbekistan, Sırbistan ve Türkmenistan’dan gelen 11 basın mensubu Yozgat’a gelerek kentin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti.
UNESCO World Heritage etkinliği kapsamında Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Özbekistan, Sırbistan ve Türkmenistan’dan gelen 11 basın mensubu Yozgat’a gelerek kentin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Yozgat İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Özbekistan, Sırbistan ve Türkmenistan’dan 11 basın mensubu Yozgat’a geldi. Yozgat’ın tarihi, kültürel, turistik ve gastronomik özellikleri yabancı basın mensuplarına İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi tarafından tanıtıldı.
Konuk gazeteciler ilk olarak Sarıkaya ilçesinde bulunan 2 bin yıllık Basilica Therma Roma Hamamını ziyaret etti. Kent merkezinde müzeyi gezen gazeteciler daha sonra Çapanoğlu Büyük Cami ve Hayri İnal Konağı, Kent Park ve Çamlık Milli Parkını gezme imkanı buldular

Türkiye’yi Ve Yozgat’ı Tanıtıyoruz
Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi, Gezinin amacının Türkiye ve Yozgat'ı yurt dışında tanıtmak olduğunu söyledi.

Çiftçi, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının yıl içerisinde çeşitli tanıtım programları oluyor. Program çerçevesinde yurt dışından kültür ve turizmle ilgili yazılar yazan gazeteciler davet ediliyor. Bugün ilimize gelen misafirlerimiz, Roma Hamamı, müze, Çapanoğlu Büyük Camisi, Hayri İnal Konağını gezdi ve bilgi aldılar. Gazetecilere, kültür varlıklarımızı yemeklerimizi tanıttık” dedi.

İnsanlar Çok Cana Yakın
Sırbistan’dan gelen gazeteci Marija Jakob ise kentin tarihi mekanlarını gezdiklerini ifade ederek, "Müzede Yozgat ve Türk tarihinin bir bölümünü gördük. Buradaki insanlar çok cana yakın, misafirperverler ve yemekleri çok lezzetli. Yozgat’ta olmaktan çok mutlu olduk" dedi.

Şehrin Turizmi Gelişmesi İçin Yatırımcıya İhtiyacı Var
Bulgaristan’dan gelen gazeteci Dania Petrova, “Şehrin çok ciddi tarihi ve turizm potansiyeli olduğunu görüyorum. Burada çok farklı ve medeniyetler bulunmuş. Bu konakta kısa sürede kısa bir zaman içerisinde bilgi alabiliyorsunuz. Bu konu ile ilgili izlenim oluştu. Şehrin turizmi geliştirmek için biraz daha yatırımcı desteğine ihtiyacı olduğunu görüyorum. Fakat ciddi çalışma ile bunun yapılabileceğine inanıyorum. Umarım pek çok turistin ziyaret ettiği meşgul olacağınız günler yakındır”

İkili İlişkiler Gelişiyor
Özbekistanlı gazeteci Elyor Cöröğliyev ise, “Taşkent’ten geliyorum. Türkiye ve Özbekistan ilişkileri son dönemlerde yakınlaştı. Çok ciddi yol kat edildi. Kültür, toplum ve tarih alanında iki toplum da birbirine yakın. Ülkelerimizin Cumhurbaşkanlarının yakın bir teması var. Bu ilişkiler gelişecek” diye konuştu. Kadir Görgülü

Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.