Altın 6370.28 %0.42
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4338 %0.04
Euro 53.4476 %-0.34
Sterlin 61.4755 %0

Yalçın, madencilerin yanında

Yalçın, madencilerin yanında

Akdağmadeni İlçesi'nde yer alan ve uzun yıllardır faaliyet gösteren maden ocağının kapatılmasıyla birlikte yaklaşık 150 maden işçisi eylem başlattı.

Akdağmadeni Belediye meydanında başlatılan eylem sonrasında Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın,maden işçilerini ziyaret ederek, " Maddi ve manevi olarak uzun yıllardan beri yıpranan işçilerimizin yanındayız. Sürecin takipçisi olacağız’’ dedi.

Belediye meydanında işçilerle bir süre konu hakkında değerlendirme yapan Başkan Yalçın, daha sonrasında maden işçilerini Akdağmadeni Belediyesi'ne davet ederek maden ocağı şirketi yetkilileri, belediyenin kurum avukatı, SGK yetkilileri ile birlikte durum hakkında toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda maden işçileri 3 aydan beri maaş alamadıklarını ve geçmişe dönük alacaklarının da ödenmediğini ifade etti. Maden ocağının kapatılmasıyla birlikte zor günlerin kendilerini beklediğini söyleyen işçiler hiçbir sosyal haklarının da kendilerine verilmediğini belirttiler. Toplantıda konuşan Başkan Yalçın, şu ifadelere yer verdi. ‘’İlçemizde birçok ailenin geçim kaynağı olan maden ocağında yaşanan bu olumsuzlukların giderilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Maden işçilerimizin emeklerinin karşılığı ne ise kendilerine verilmesi gerekiyor. İşçi kardeşlerime çıkış verilirken tüm haklarından vazgeçmelerinin istenmesi de olayın diğer bir olumsuz tarafıdır. Bundan sonra ki süreçte olayın takipçisi olarak maden işçilerimizin haklarının verilmesi noktasında girişimlerimiz olacak. Belediye olarak tüm işçi kardeşlerimizin yanındayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.