Altın 6368.96 %0.4
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.435 %0.04
Euro 53.4305 %-0.35
Sterlin 61.4731 %0

Yerli ürün ucuzlattı

Yerli ürün ucuzlattı

Her hafta Salı günleri kurulan Salı pazarına yerli ürünler yerini almaya başladı.

Yerli ürünlerin pazarda yer alması ile birlikte fiyatlarda bir düşüş yaşandı. Pazardaki fiyatlardan memnun olan vatandaşlar ise yerli ürünlere çok fazla ilgi göstermiyor.

TALEP YOK

Mustafa Eroğlu, “Vatandaşın pek ilgisi yok. Durgun. Satış olmuyor. Fasulye’nin kilosunu 4 liraya satıyoruz ama pek talep yok” dedi.

PAHALI DEĞİL

Yerli ürünler satan pazarcı, “Domates yerli ürün. Darıcı köyünün. Vatandaşın ilgisi yerli olduğu için biraz daha iyi. fazla da pahalı değil. Kendi yetiştirdiğimiz ürün” diye konuştu.

HAREKETLİLİK GETİRDİ

Pazarcılar Odası Başkanı Salih Çavuşoğlu, yerli ürünlerin pazarda yer almaya başladığını söyledi.

Çavuşoğlu, yerli ürünlerin Pazarcıyı etkilemediğine dikkat çekti.

Pazardaki ürünlerin fiyatlarının daha ucuz olduğunu vurgulayan Salih Çavuşoğlu, “Patlıcanın kilosu bizde 1,5 lira, köylü de 3 lira. Bizi etkilemedi. Ama yerli ürünün Yozgat’ta olması tabi memnuniyet getirdi. Bir hareketlilik getirdi. Fiyatlar gayet ucuz ve makul” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.