YOBİDAV tarafından “Kırsalda Eğitime Dair Köy Koleji Düşüncesi” konulu toplantı düzenlendi
Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı (YOBİDAV) tarafından “Kırsalda Eğitime Dair Köy Koleji Düşüncesi” konulu toplantı düzenlendi.
Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı (YOBİDAV) tarafından “Kırsalda Eğitime Dair Köy Koleji Düşüncesi” konulu toplantı düzenlendi. Altındağ Belediyesi Kabakçı Konağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak davet edilen Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, "Kırsalda Eğitime Dair ‘Köy Koleji’ Düşüncesi" konulu sohbette bulundu.

YOBİDAV ve Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu (DUYKON) Genel Başkanı Durak Turan Düz’ün selamlama konuşmasıyla başlayan söyleşide Prof. Dr. Mustafa Böyükata, köy ve kasabalar başta olmak üzere pek çok farklı yerleşim birimleri ile farklı düzeyde eğitim gören öğrencilere yönelik yürüttüğü gönüllü faaliyetleri ışığında değerlendirmelerde bulundu.
Prof. Dr. Böyükata, köy okullarının bilgi kaynaklarına ulaşma bakımından, sahip oldukları doğal çevre bakımından ve okullardaki öğrenci sayılarının azlığı ile öğrenci profillerindeki değişme bağlı olarak ortaya çıkan avantajlı yanlardan bahsetti ve “butik okul” özelliğindeki bu okulların “köy koleji” olarak nitelendirilmesiyle ortaya çıkan olumlu düşüncenin önemine vurgu yaptı.

Yozgatlıların yanı sıra farklı kurum ve kuruluşlardan bürokrat, iş adamı, eğitimci, akademisyen ve üniversite öğrencilerinde ilgiyle izledikleri konuşmada Böyükata’nın çalışmaları ve düşünceleri ile ilgili sorularına cevaplar aldılar ve kendi düşünceleri ile önerilerini de paylaşma fırsatı buldular.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın’ın da iştirak ettiği programda, şair ve ozanların geceye güç veren okumalarıyla farklı bir ambiyans oluştu, buluşmanın oldukça faydalı olduğu değerlendirildi ve Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın yapmış olduğu, eğitim ve “köy koleji” ağırlıklı konuşma, katılımcılar tarafından takdir edildi.
YOBİDAV ve DUYKON Genel Başkanı Durak Turan Düz’ün katılımcılara ve konuşmacı olarak davetlerini kabul eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti ve Eylül ayında yeni konular ve yeni konuşmacılarla benzer buluşmaları devam ettireceklerini ifade etti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.