YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Yozgat’a geldi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Yozgat’a geldi, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ı ziyaret etti. Kapıcıoğlu, Yozgat Bozok Üniversitesi’nde önemli çalışmaların hayata geçirildiğini söyledi.
Ziyarette Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu’na çeşitli hediyeler verdi.
NEDEN BEKLİYORSUNUZ?
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Kapıcıoğlu’nu Yozgat’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Hocamız ilimizde çeşitli ziyaretlerde bulunmak için katıldılar. Huzurlarınızda hocamıza teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz Diş hekimliği fakültesi öğrencilerine kavuştu. Biz hocamızı ziyarete gittiğimizde planlamamızda bizim 2022 yılında yapmak vardı. Biz hocamıza alt yapımızdan bahsettik. Diş hekimliği binası ile ilgili bilgi verdik. Hocamız bize aklımızda olmayan bir şey söyledi. Siz 2022 yılını neden bekliyorsunuz? Eğer siz askeri şartları sağlar bunları yaparsanız bu sene itibari ile öğrenci alırım denince biz dekanımızla beraber heyecanlandık. Siz bize böyle güveniniz varsa söz veriyorsanız güveninizi sarsmayacağız dedik. O günden itibaren sizlerin de malumu olduğu üzere biz gece gündüz çalışarak diş hekimliği fakültesini hem öğretim elemanları olarak getirdik. Arkasından da o binamızı eğitim öğretime açacak bir şekilde büyük bir tadilattan geçirdik.
Bugün itibari ile hocamızın sayesinde 41 tane öğrencimiz eğitim öğretime başlamış oldu. O açıdan da Yozgat Bozok Üniversitesi rektörü olarak bir Yozgatlı olarak hocamıza bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Hocamız bu temelde ziyaret etmek hem de kendisi de sağlık bilimleri temelinde üniversitemiz öne çıkan bir üniversite olduğu için Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Sağlık Meslek Yüksekokulumuz, Veteriner, Diş hekimliği fakültemiz ve Tıp Fakültemizi de kendileri ziyaret edecekler. Biz orada ne yapıyoruz, üniversitemiz bu anlamda nerede olduğunu da kendilerine anlatmış olacağız. Hocamızın bize sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAKYozgat Bozok Üniversitesi’nin hem kente hem de ülkemize önemli katkılar sunacağına değinen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, “Özellikle nazik davetleri için Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörümüz Ahmet hocamıza teşekkür ediyorum. Tabi Yozgat şehir olarak benim ilk defa geldiğim bir şehir. O bakımdan da Yozgat’ta olmaktan mutluyum, Bugün rektör hocamızın da söylediği gibi özellikle Tıp ve Diş Hekimliği programlarına yeni başlayan öğrencilerin aynı zamanda önlük giyme merasimine de katılıyoruz.

Aynı zamanda üniversitemizin diğer programlarını da YÖK başkan vekili olarak yerinde görme fırsatı bulacağım. Bu programların açılması Yükseköğretim kurumunun hem yürütme hem genel kurulunun birlikte kararları ile oluşuyor. Sadece ülke sayısal olarak değil nitelik olarak da en üst düzeyde eğitim alarak mezun olan kişiler yetiştirmek için üniversitelerimiz var. Aynı zamanda Yozgat Bozok Üniversitesi’nin siz de takip etmişsinizdir. Bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşmasında bir yeri var. Endüstriyel kenevir bakımından Yozgat Bozok Üniversitesi bir ihtisas üniversitesi olarak kabul edildi. Onunla ilgili değerli çalışmaların olduğunu biliyoruz. Hem Yozgat iline hem de ülkemize bu konuda çok değerli çalışmalarla katkılar sunacak, ürünler oluşacak.
İlk defa öğrenci alması vesilesiyle diş hekimliği fakültesinin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah memleketimiz, Yozgat’ımız için hayırlı insanlar yetiştiririz. Hep birlikte öğretim üyelerimizin fedakâr katkıları ile bunlar gerçekleşecektir. Ben rektörümüze daveti için teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.