Altın 6414.45 %1.12
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4593 %0.04
Euro 53.4609 %-0.33
Sterlin 61.5308 %0.09

Yozgat Belediye Meclisi toplandı

Yozgat Belediye Meclisi toplandı

Musabeyli’ye arıtma tesisi yapılacak

Yozgat Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısını Başkan vekili Ahmet Topuz başkanlığında yaptı.

Bilal Şahin Kültür Merkezinde yapılan olağan meclis toplantısında 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı öncesinde konuşan Başkan vekili Ahmet Topuz, “Ermenilerin Karabağ’ı işgalinden 30 yıl sonra inşallah Azerbaycan’ı tekrar alması açısından Azerbaycan’ı destekliyoruz. Her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu yıllarca ifade ettiğimiz gibi bu toplantımızda da ifade ediyorum” dedi.

Konuşma sonrasında İlk gündem maddesi olan İl Sağlık Müdürlüğünden araç talebinin görüşülmesi oldu. Yapılan görüşmede İl Sağlık müdürlüğü bünyesinde bulunan bazı araçların Yozgat belediyesine alınması konusunda yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

İkinci gündem maddesinde ise Musabeyli Baraj Havzası Evsel Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi ek protokolünün görüşülmesi oldu. Konu hakkında bilgi veren Su ve kanalizasyon Müdürü Murat Erdoğan bilgi verdi.

Erdoğan, “Daha önce Gülyayla ve Bişek köyleri için arıtma tesisi için meclis kararı alınmıştı. Şimdi ise aynı havza içerisinde olan Baltasarılar köyü atık sularının arıtmaya dahil edilmesi için yeni kamulaştırma ve yeni inşa işlere ihtiyaç var. Bunun için DSİ Atık Su Daire Başkanlığının geri ödeme planının onaylandığına dair meclis kararı gerekiyor” dedi. Yapılan görüşmeler sonrasında oy birliği ile kabul edildi.

Son gündem maddesinde imar tadilatlarının görüşülmesi ile toplantı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.